Category Archives: 4. razred

VABILO NA SOBOTNO POTEPANJE PO ŠTUKLJEVI POTI

KDAJ: v soboto, 14. 9. 2019, ob 9.00 pri Centru biotehnike in turizma Grm, Sevno pod Trško goro

KAM: po Štukljevi poti do Športnega parka Krkinih term v Šmarjeških Toplicah

KDO: učenci, starši, bratje, sestre, bratci in sestrice, sosedje, stari starši, prijatelji in znanci

OPREMA: dobra pohodna obutev, vremenu primerna oblačila, nahrbtnik z malico in pijačo

KRATEK OPIS POTI:

V letošnjem šolskem letu se bomo udeležili 21. tradicionalnega pohoda za srce, ki ga organizira Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije.

Izpred Centra biotehnike in turizma Grm se bomo odpravili proti Šmarješkim toplicam. Pot je dolga 12 km in ni zahtevna, zato je primerna za vsakogar.

 

Prijavnina za odrasle je 5 € (plačilo na izhodišču pohoda); za otroke, dijake in študente je pohod brezplačen.

POVRATEK: Na izhodišče poti se bomo vrnili najkasneje do 13. ure. Avtobusni prevoz do Sevnega organizira društvo.

 

Skupaj se bomo naužili svežega zraka, se družili in razgibali.

 

Prosiva, da naju o udeležbi obvestite po elektronski pošti na naslov
simona.lesnjak@os-drska.si do četrtka, 12. 9. 2019.

V primeru dežja pohod odpade.

 

Lep pohodniški pozdrav,

 

 

Simona Lešnjak in Natalija Novak

mentorici sobotnih potepanj

ŠPORTNI DAN – ATLETIKA

V četrtek, 27. 9. 2018, smo imeli učenci 4. razredov atletski športni dan. Preizkusili smo se v petih disciplinah:

– skok v višino,

– skok v daljino,

– met vorteksa,

– tek na 60m,

– tek na 300m.

Fantje so začeli s tekmovanjem na zunanjem igrišču, dekleta pa smo v telovadnici skakale v višino in daljino. Po odmoru smo se še zamenjali, na koncu pa je sledila razglasitev najboljših tekmovalcev v posamezni disciplini.

Večini učencev je bil športni dan zelo všeč, saj radi tekmujemo in tako pokažemo sebi in drugim, kaj in koliko zmoremo. Fantje so se najbolj zabavali pri skoku v višino, kjer je bilo najbolj razburljivo. Na koncu pa smo bili vsi zelo ponosni na dosežen rezultat.

Zoja Ficko, Alina Jacović, 4.c1 2 3 4 5 6 7 810

Sobotno potepanje na Mehovo

V soboto, 1. aprila 2017, se je 31 pohodnikov odpravilo na Mehovo. Ne, to ni prvoaprilska šala! :)
Izhodišče našega pohoda je bila Jurna vas, od koder smo se pod vodstvom Majde Nemanič po poljski in gozdni poti povzpeli na grič Mehovo, ki je znan predvsem po zloglasnem Mehovskem gradu. Seznanili smo se življenjem na gradu pred 500 leti in slišali legendo o nastanku imena izvira Gospodična. Na vrhu griča smo se dodobra naužili toplih žarkov in čudovitega razgleda na Kočevski Rog in okoliška hribovja, nato pa se po grajski poti spustili do Podgrada in naprej v smeri Pristave nazaj v Jurno vas, kjer so nas prav nič nestrpno čakali jekleni konjički.

Preživeli smo čudovit in razigran dan. Zahvaljujem se vam za tako številčno udeležbo in vas vabim na naslednji pohod v maju (Dobrava).

Potepajmo se skupaj!

Simona Lešnjak

Vabilo na sobotno potepanje po sončni strani Gorjancev

KDAJ: v soboto, 28. 1. 2017, ob 8.20 na parkirišču pred OŠ Drska

KAM: Stranska vas – Rajnovšče – Stopiče – Gor. Težka Voda – mimo Prepiha nazaj na izhodišče

KDO: učenci, starši, bratje, sestre, bratci in sestrice, sosedje, stari starši, prijatelji in znanci

OPREMA: nepremočljiva pohodna obutev, gamaše, vremenu primerna oblačila, rezervna oblačila, nahrbtnik z malico in pijačo, kak € za čaj/kavo

KRATEK OPIS POTI:

Z avtomobili se bomo izpred OŠ Drska odpravili do Gasilskega doma v Stranski vasi, kjer bo izhodišče naše poti. Iz Stranske vasi se bomo peš odpravili čez Rajnovšče, se spustili do Stopič (čas za malico) in nadaljevali pot v smeri Gor. Težke Vode do gostišča Prepih, kjer bomo postali in si po želji privoščili topel napitek. Nato se bomo vrnili na izhodišče do naših jeklenih konjičkov.

Pot ni zahtevna in je primerna za vsakogar.

POVRATEK: na izhodišče poti se bomo vrnili med 12. in 13. uro

Skupaj se bomo naužili svežega zraka, spoznavali našo okolico, se družili in se razgibali. Spremljali vas bova mentorici planinskega krožka. Vodja pohoda bo naša upokojena učiteljica, ga. Majda Nemanič.

Zaradi lažje organizacije nas zainteresirani obvestite o udeležbi do petka, 27. 1. 2017 po elektronski pošti na naslov simona.lesnjak@os-drska.si

Veselimo se druženja z vami!

Majda Nemanič in Simona Lešnjak,

mentorici sobotnih potepanj

PROJEKT PROMETNA KAČA

Na OŠ Drska že drugo šolsko leto poteka projekt Prometna kača. Igra Prometna kača je kampanja, ki spodbuja otroke in njihove starše, ki so glavna ciljna skupina, k hoji in kolesarjenju v šolo. Kampanja obsega igro, ki jo bodo učitelji in učenci izvajali v šoli.

Igra Prometna kača www.trafficsnakegame.eu se je začela izvajati kot majhen projekt v Flandriji v Belgiji in se je v nekaj letih razvila v kampanjo, ki se izvaja po vsej Evropi, vanjo pa se vključuje vse več šol in držav. Dokazano je bilo, da učinkovito povečuje uporabo trajnostnih načinov prevoza in zmanjšuje emisije CO2. Za širjenje te dobre prakse po Evropi je bila vzpostavljena mreža igre Prometna kača, ki jo trenutno sestavljajo nacionalne kontaktne točke (NKT) v osemnajstih evropskih državah. Njen glavni namen je izvajanje kampanje, okrepitev njenih učinkov ter širjenje rezultatov in izmenjava izkušenj med udeleženci.

Igra bo na naši šoli potekala dva tedna, in sicer od od ponedeljka, 17. 10. 2016, do petka, 28. 10. 2016.

21409914891print_screen_banner

NASTOP MOPZ NA REVIJI PEVSKIH ZBOROV

V sredo, 23. 3. 2016, sta v KC Janeza Trdine MOPZ in MMPZ OŠ Drska. Skupaj je našo šolo zastopalo okrog sto dobro upetih grl, čemur lahko prisluhnete na spodnjih povezavah. Da so svoje delo opravili več kot odlično, priča gromek aplavz po nastopu. Nastopom lahko prisluhnete s klikom na spodnje povezave. V prilogi je tudi galerija slik.

Nastop Mlajšega otroškega pevskega zbora

Nastop Mlajšega mladinskega pevskega zbora – Siničja tožba

Nastop Mlajšega mladinskega pevskega zbora – Bratovščina sinjega galeba

 

Simona Lešnjak

 

 

 

 

Vabilo na novembrski planinski izlet na Čreto

Spoštovani ljubitelji planin,

vabimo vas na pohod Mladinskega odseka PD Krka Novo mesto, ki bo v soboto, 14. 11. 2015. Več o izletu si lahko preberete v razpisu. Prijave zbira mentorica Simona Lešnjak po elektronski pošti ali SMS sporočilu.

Prijave zbiramo samo še danes, zato zainteresirani pohitite.

Pojdimo skupaj varno v gore!

Simona Lešnjak

BRALNA URA S ČLANI DRUŠTVA SLEPIH IN SLABOVIDNIH

V torek, 9.10. 2014, smo  trije učenci iz 4.b preživeli prijetno uro s pisateljico Ivanko Mestnik ter slepimi in slabovidnimi v prostorih njihovega društva  v Irči vasi. Gostitelji so nam najprej predstavili njihovo pisavo in način branja. Na ogled smo dobili tudi knjigo, ki je zapisana v Brajevi pisavi.  Nato je pisateljica na kratko predstavila svojo novo knjigo Deček z veliki podplati in zvedavimi očmi ter začela z branjem besedila. Članom društva smo knjigo do konca prebrali še učenci Luka, Pia in Matic ter naša učiteljica. Vsi so nas pohvali za doživeto branje, mi pa smo bili zadovoljni, ker smo naredili nekaj dobrega.

V središču Novega mesta…

Četrtošolci so si danes, 5. 12. 2014, v okviru tehniškega dne ogledali arheološko razstavo v Dolenjskem muzeju.

V muzejski delavnici so z  izdelovanjem situl izrazili svojo ustvarjalnost. Učenci 4. a in 4. b razreda so situle podarili županu Mestne občine Novo mesto, g. Gregorju Macedoniju.

S skupnimi močmi in dobrimi željami za prihajajoče leto 2015 smo okrasili novoletno jelko v mestni hiši.

 

Natalija Novak in Liljana Barun čop