Monthly Archives: oktober 2018

Kulturni dan četrtošolcev v torek, 23. 10. 2018 v Ljubljani

Obiskali smo Slovenski šolski muzej in Prirodoslovni muzej

V Slovenskem šolskem muzeju smo si ogledali razstavo o šolanju v preteklosti, izvedeli smo veliko novega. Zapomnili sva si pomembna imena: Marija Terezija, Primož Trubar. Po ogledu razstave  smo imeli učno uro z naslovom Nedeljska šola. Ura je potekala tako,  kot je bilo še v času naših pradedkov. Šolanje je bilo težko in naporno opravilo, otroci niso hodili vsak dan v šolo, ker so morali delati doma na polju.

»Gospod učenik« je bil strog, zelo smo ga ubogali, še dobro, da je današnja šola bolj prijazna in učitelji niso tako strogi.

Bea Liu Bajuk in Tea Šmajdek, 4. A

 

Prirodoslovni muzej nas je navdušil z razstavo različnih kamnin, fosilov, okostij, nagačenih živali, morske živali. Videli smo okostje mamuta in mogočno okostje samice kita. Všeč nam je bilo, da smo življenje v morju spoznavali tudi ob pomoči računalniške animacije.

Julija Arnuš in Naja Turk, 4. a

 

SSM-3 (Large) SSM1 (Large) SSM-1 (Large) SSM-2 (Large) SSM4 (Large)

Inovativnost in kreativnost na OŠ Drska

IMAG4172IMAG4149-resize IMAG4156-resize IMAG4159-resize IMAG4162-resize

28. in 29. septembra ter 5. in 6. oktobra je na Gimnaziji Novo mesto in v Šmarjeških Toplicah potekal podjetniški projekt Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti (ZUIP), ki ga v okviru programa »Mladim se dogaja« organizira javna agencija Spirit v sodelovanju s konzorcijem Gimnazije Novo mesto, OŠ Drska, OŠ Frana Metelka Škocjan, OŠ Šentjernej ter Razvojnim centrom Novo mesto. V omenjenih štirih dneh so dijaki in učenci štirih različnih šol na podjetniški način reševali podjetniški izziv, ki nam ga je predstavil Razvojni center Novo mesto. Za izziv so morali udeleženci postaviti selfie točko v Šmarjeških Toplicah, tako da so pripravili idejno zasnovo selfie točke in ocenili stroške izdelave. Njihov element je moral oblikovno in idejno odražati Dolenjsko.

Program projekta ZUIP je vseboval timske igre in timsko delo, izpeljavo poslovne ideje na terenu, izdelavo prototipov iz doma dostopnega in varnega materiala ter predstavitve ideje pred komisijo.

Učenci in dijaki so tekom projekta nabirali različne izkušnje iskanja podatkov, načina intervjuja naključnih mimoidočih, se učili pomena sodelovanja in usklajevanja ter suverene predstavitve svojega dela. Ideje so bile kreativne in zanimive, zmagali pa so »Škratki želja«. Mogoče jih bomo tudi mi srečali kje v okolici Šmarjeških Toplic.

Vsem učencem in dijakom za inovativne rešitve iskreno čestitamo!

Mentorica podjetniškega krožka: Damjana Tramte, prof. RP

V jati z drugačnimi

Zjutraj so k nam prišli otroci oziroma odrasli iz Osnovne šole Dragotina Ketteja, ki so drugačni od nas. Z njimi smo odšli na predstavo. K meni je pristopila Veronika. Povedala mi je, da je stara 21 let. Bila je zelo prijazna. Nato se je predstava začela. Lutkar Boris je povedal, da je v življenju najbolj pomembna igra. V predstavi sva sodelovali skupaj z Veroniko kot zajec in zmajevka. V igranju sva z Veroniko zelo uživali. Po predstavi smo šli v razred in se razdelili v skupine. V skupini sem bila skupaj z Benjaminom in Veroniko. Ko je bilo treba premakniti mize, se je pokazalo, da tudi otroci s posebnimi potrebami znajo veliko več kot si mi lahko mislimo. Njihov trud je bil zame največji zaklad. Skupaj smo bili tudi na aktivnem odmoru. Skakali smo čez kolebnico. Pri skakanju se nama je pridružila še Alenka, ki je dokazala, da je v preskakovanju kolebnice odlična. Skupaj z učenci iz Osnovne šole Dragotina Ketteja smo odšli še na kosilo. Težko sem se poslovila od vsakega izmed njih.

Ajda Janko, 4.b

Danes sem skupaj z devetimi sošolci odšel na Osnovno šol Dragotina Ketteja. Tam smo se najprej zbrali v krogu in se predstavili z besedami in gibi. Potem smo odšli v glasbeno učilnico in poslušali učenca Davida in učiteljico Darinko. Poslušali smo njuno predstavo. Igrala sta na klavir in na ksilofon. Opazil sem, da se tudi učenci s posebnimi potrebami lahko veliko naučijo. Potem smo šli v učilnico. Tam smo s koncentracijo gledanja pritiskali na računalnik. Ta naloga je bila zanimiva. Z učenci smo se igrali tudi različne igre.
Najbolj všeč mi je bilo, ko smo si ogledali multisenzorno sobo. Ležal sem na vodni postelji, poslušal glasbo, opazoval različne luči in se zelo dobro sprostil. Videl sem, da je njihova šola drugačna od naše in da se učijo stvari, ki so nam vsakdanje.

Izak Testen, 4.b

V četrtek smo imeli program V jati z drugačnimi. Ko sem se zbudil, sem bil vesel, saj sem vedel, da bodo k nam prišli učenci iz Osnovne šole Dragotina Ketteja. Skupaj z njimi smo si ogledali predstavo, ki jo je vodil gospod Boris Kononenko. Gospod Boris je rekel, da mu bomo pomagali pri predstavi. Rekel je tudi, da smo vsi drugačni. Predstava je govorila o tem, da ima vsak svoj zaklad, da na kratko povem: zmajčica je iskala zaklad, ki ga je krila dobra vila. Pri predstavi so sodelovali vsi. Otroci s posebnimi potrebami in mi tudi.  Nato smo odšli nazaj v razred,  kjer smo delali skupinsko risbo. Jaz sem bil v skupini z Vukom in Andrejem. Narisali smo, kako igramo nogomet. Nato smo se odšli igrat na igrišče. Igral sem nogomet. Potem smo šli z učenci iz Osnovne šole Dragotina Ketteja na kosilo. Žal nisem nikomur pomagal, ker sem sedel na drugem koncu mize.
Všeč mi je bilo, da so k nam prišli učenci z druge šole, saj so to učenci, ki imajo velike težave. Videl sem, da vsi ljudje nismo enaki. Všeč mi je bila njihova družba, da sem videl, da rabijo veliko pomoči.

Filip Golob, 4.b

 

IMG_15141IMG_1504 IMG_1508 IMG_1511 IMG_1512 IMG_15101

99. rojstni dan s prvošolčki

slika1 (Medium) slika2 (Medium) slika3 (Medium) slika4 (Medium)

Ob zaključku projektnega tedna na OŠ Drska, posvečenega Rastoči knjigi in sloganu »Srečna je pot, če je ljubezen vodnik (I. Cankar)«, so učenci 1.a v petek, 19. 10., obiskali najstarejšo prebivalko KS Drska gospo Mimi Lukšič. Ta dan je namreč praznovala svoj 99. rojstni dan. Učenci so ji narisali vsak svojo voščilnico, učiteljica Zdenka, ki je tudi njena soseda, pa ji je spekla torto. Teta Mimi je bila vesela našega obiska, stiska rok in voščila vsakega prvošolca. Otroci so slavljenki zapeli vse pesmi, ki so se jih letos v šoli že naučili.

Z. Humek, M. Kadivnik

ŠOLSKI PARLAMENT

Tako kot do sedaj, bo tudi letos na šoli zasedal šolski parlament. Ukvarjal se bo z lanskoletno temo otroškega parlamenta Šolstvo in šolski sistem ter podtemami Odnosi v šoli, Učne vsebine, Metode in načini poučevanja in učenja ter Šola za življenje, prav tako pa bo razpravljal o aktualnostih.

Na prvem in drugem zasedanju, ki sta bili v četrtek, 4. in torek, 9. oktobra, so bili predstavniki oddelkov naše šole seznanjeni s programom dela v letošnjem šolskem letu. Najprej so učenci do 5. razreda spoznali kaj je šolski parlament ter njegov namen, seznanili so se s pojmi, povezanimi z otroškim parlamentom. Pokazali so poznavanje dela lokalne in slovenske politike, ki je odgovoren za šolstvo ali se seznanili z imeni slovenske politike, ki odločajo o dogajanju v naši državi, še posebej tistimi, ki so povezani s šolstvom ter stavbami in prostori, v katerih se vršijo pomembne odločitve za državljane Slovenije in prebivalce Novega mesta. Udeleženci so sestavili seznam ustreznih/primernih lastnosti predsednika šole.

Drugo srečanje je bilo namenjeno volitvam predsednika šole in njegovega namestnika. Mladi parlamentarci so v grobem spoznali potek volitev, se preizkusili v različnih vlogah volilne komisije, izkusili vlogo volivca, predlagali kandidate za predsednika šole. Medtem ko so se kandidati pripravljali na predstavitve, so se ostali seznanili s sklepi oz. predlogi glede sprememb v slovenskem šolstvu in na matičnih šolah. Na koncu so predstavniki oddelkov OŠ Drska izbrali predsednika in namestnico predsednika šole.

 

IGRE BREZ MEJA

V tednu od 1. do 5. oktobra 2018 je v okviru Tedna otroka DPM Mojca Novo mesto, s katerim sodelujemo že leta, organiziralo tradicionalne Igre brez meja v Dolenjskih Toplicah. V Taboru Mojca se učenci 6. razreda iz šol širšega novomeškega okoliša preizkusijo v različnih igrah. Tudi letos je sodelovalo šest naših šestošolcev. Učenci so med sabo sodelovali, si pomagali ter se spodbujali na petnajstih postajah, na katerih so izvajali eno ali več iger. Preizkusili so se v skakanju v vrečah, metu na koš, sestavljanju zidu iz kock, v vlogi voznikov kolesa, skiroja in mini avta. Iskali so skrite predmete, streljali z lokom, igrali mini golf ter pokazali svoje spretnosti še v mnogih drugih igrah. Na koncu so še enkrat združili moči in se z drugimi ekipami pomerili v vleki vrvi. Naši učenci so pokazali, da je zelo pomembno sodelovati in se pri tem zabavati. Lepo je bilo spremljati njihove nasmejane obraze ter poslušati navdušeno pripovedovanje o pripetljajih pri posamezni igri. Nekaj zapisov o vtisih si lahko preberete v nadaljevanju, utrinke prijetnega in sproščenega vzdušja pa smo ujeli tudi v objektiv.

»Najbolj mi je bilo všeč lokostrelstvo. Čeprav nismo bili med najboljšimi, sem se zelo zabavala.« (Katarina)

»Med delom smo sodelovali in se zabavali, se spodbujali in smejali. Tega dne ne bom nikoli pozabila in z veseljem bi ga še enkrat ponovila.«  (Ula)

»Vsi smo se zelo trudili, pri sedmi igri pa se nismo mogli upreti, zato smo jedli, kot da že eno leto nismo. J Igre so bile zelo zabavne. Najbolj sta mi bili všeč tekma s skiroji in s kolesom, ker sta Adrian in Jure poskrbela za goro smeha, najmanj pa vlečenje vrvi. Če bi bilo možno, bi z veseljem še kdaj odšla tja.« (Lana)

»Te igre so mi bile zelo všeč. Najbolj mi je bilo všeč pobiranje igračk z ruto okoli glave. Zelo sem užival in upam, da bomo imeli še kdaj nekaj podobnega.« (Adrian)

»Bilo mi je všeč. Malo sem bil razočaran pri kolesarjenju, drugače je bilo pa dobro in hrana je bila tudi dobra.« (Jure)

»Na igrah mi je bilo všeč skakanje v vrečah, metanje žoge na koš … Rad bi, da bi bilo še več iger ter da bi bile take igre vsaj dvakrat na leto.« (Jakob)

Dolenjski muzej Novo mesto

V torek, 16. 10. 2018, smo učenci 3. b-razreda obiskali Dolenjski muzej, kjer smo preživeli celo dopoldne. Pogovarjali smo se o življenju nekoč na Marofu. Za lažje razumevanje preteklosti smo si ogledali še slike ter časovni trak, na katerem smo videli, koliko smo stari in koliko let nazaj so ljudje na Marofu živeli. Ogledali smo si, kako je v tistih časih potekal pokop kneza in kaj so knezu položili v grob. Nato smo ugotavljali, katere stvari se čez leta in leta v zemlji ohranijo in katere ne. Ugotovili smo, da so arheologi na Marofu lahko našli le kovinske in lončene predmete. Nekaj od teh smo si jih lahko ogledali na razstavi. Med ogledom smo iz lončenih posod prerisovali vzorčke, ki smo jih potem upodobili na glinene posode, ki smo jih samostojno izdelali.

Na spodnjih fotografijah, si lahko ogledate naše izdelke.

RASTOČA KNJIGA 2018/19: SREČNA JE POT, ČE JE LJUBEZEN VODNIK. (IVAN CANKAR)

V ponedeljek, 15. 10. 2018, smo s projektnim tednom stopili na pot ljubezni s pestrimi kulturnimi dejavnostmi. Tako smo začeli graditi novo Rastočo knjigo OŠ Drska 2018/19. Med šolskim letom bomo pri pouku in ob različnih dnevih dejavnosti spoznavali vrednoto ljubezen v širšem pomenu: ljubezen do domovine, narave, glasbe, sočloveka, prijatelja, družine …

Šolo sta obiskala znan slovenska umetnika, pevka Marta Zore in vsestranski igralec Gojmir Lešnjak Gojc. Na prireditvi sta učence na humoren in igriv način seznanjala z različnimi glasbenimi zvrstmi in se poigravala z besedami pesnikov Borisa A. Novaka in Nika Grafenauerja. Z učenci sta zapela nekaj ljudskih pesmi. Nad znanjem in aktivnim sodelovanjem zbranih sta bila navdušena. Ustvarjalca sta spremljala kitarist Tim Draksler in bobnar Grega Plamberger. V pesmi Zemlja pleše pa se je pevki Marti zore pridružila učiteljica Simona Lešnjak, ki so jo učenci nagradili z glasnim aplavzom.

Učenci razredne stopnje so v različnih delavnicah literarno in likovno ustvarjali na temo ljubezni, učenci predmetne stopnje so si ogledali nagrajeni slovenski mladinski film Gajin svet.

Učenci novinarskega krožka z mentorico Mojco Kadivnik so v knjižnici pripravili zanimiv in vsebinsko bogat pogovor z obema ustvarjalcema. Intervju bo objavljen v Rastoči knjigi.

Utrinki iz intervjuja:

O katerem poklicu sta sanjala kot otroka? Se vama je želja izpolnila?

Gojc: Jaz sem hotel biti miličnik, policaj in sem prinesel domov očetu že prijavnico iz osnovne šole. Pa je oče, Pavle, rekel: «Sine, kako se boš počutil ob prometni nesreči, če bo veliko krvi?« Jaz pa sem bil na šoli za bodoče policaje in sem videl, da imajo v kleti bobne, kitare, bas. In to mi je bilo všeč. Oče pa me je opozoril, da je to glasbena šola, ne miličniška šola. Bil sem razočaran, tako da sem šel potem na lesno šolo, kjer je bilo super. Sem zadovoljen, ker imam les zelo rad. Nikoli nisem razmišljal, da bom igralec. V recitatorskih krožkih nisem nikoli bil, v dramski skupini tudi ne, ker sem dislektik. Dva prijatelja sta me kasneje prisilila, da sem šel na igralsko akademija in sem tukaj, kjer sem.

 

Marta: Vedno sem si želela postati glasbenica in pevka. To mi je uspelo. Danes sem vesela, da se lahko preživljam z glasbo, ustvarjam in potujem po svetu, kjer se srečujem z različnimi ustvarjalci. Ves čas moram paziti na svoj glas, zato zdravo živim. Moje sanje so se uresničile.

Lidija Skube, Karmen Sepaher

DROBTINICA ZA NAŠE UČENCE

20181013_110653 (Large) 20181013_104857 (Large) 20181013_095924 (Large) 20181013_095126 (Large) 20181013_093958 (Large) 20181013_091443 (Large) 20181013_091257 (Large) 20181013_085322 (Large) 20181013_085156 (Large) 20181013_084707 (Large) 20181013_084637 (Large) 3 (Large) 2 (Large) 1 (Large)

V soboto, 13. oktobra, se je devet učencev prostovoljcev iz naše šole – Nik, Filip, Niki, Nuša, Hana, Eva, Neža, Nika in Pia – z mentorico Mojco in tremi prostovoljkami krajevne organizacije Rdečega križa udeležilo akcije RK Drobtinica. V Tušu smo v zameno za prostovoljne prispevke ljudi obdarovali z doma in v šoli spečenim kruhom in piškoti (zahvala učiteljicama Jožici Muhič in Andreji Burger Muhič za mentorstvo mladim pekom) ter karticami zahvale (izdelane v jutranjem varstvu). Kruh so pekle tudi prostovoljke RK in ga tekom dopoldneva še toplega prinašale na našo stojnico, prejeli pa smo ga tudi iz Spara in Mercatorja.

V času akcije so prikazali prvo pomoč, kjer so se preizkusili tudi naši prostovoljci. Dogodek je posnel kamerman Vašega kanala.

Zbrana sredstva bo RK v prihodnjih dneh nakazal naši šoli, namenili pa jih bomo za šolski sklad (malica, kosila, šola v naravi…).

Hvala vsem, ki ste se odzvali, darovali in nas podprli.

 

 

 

 

TEHNIŠKI DAN, 9. RAZRED in izbirni predmet ZVES

V okviru projektnega tedna bodo učenci 9. razredov in učenci izbirnega predmeta Zvezde in vesolje v petek, 19. 10. 2018, obiskali Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanjah.

POTEK TEHNIŠKEGA DNE:

7. 30 – zbor učencev pred šolo
9. 30-9. 45 – prihod v Vitanje in šolska malica
9.45- 10. 30 – voden ogled razstave del Hermana Potočnika
10. 30-11.30 – delavnica na temo Akcija- reakcija
11. 30 – Ogled filma o Suniti Williams
14.00 -14. 30 –  predviden prihod v šolo

CENA: 8 EUR + potni stroški ( obračun v mesecu novembru po položnici)

Učenci naj bodo primerno obuti in oblečeni, saj del razstave poteka na zunanjih površinah.

Obisk češke veleposlanice in “idejnega očeta” gibanja Rastoča knjiga

Rastoča knjiga »potuje« na Češko

Ne dobesedno.

Našo šolo sta danes, 10. 10. 2018, obiskala češka  veleposlanica v Sloveniji  Nje. eksc. gospa Vera Zemanova in »idejni oče« gibanja Rastoča knjiga dr. Janez Gabrijelčič.

Pomočnik ravnateljice Roman Judež, učiteljica Jožica Simončič in Lidija Skube smo gostji s Češke predstavili, kako se učenci, učitelji in starši vključujejo v Rastočo knjigo Osnovne šole Drska. Povedali smo, kako od leta 2014 zbiramo ideje in vsebine, ki jih ob koncu šolskega leta v Rastoči knjigi predstavimo staršem. Razložili smo ji, kaj simbolizira na steklenem kubusu narisana Rastoča deklica, avtorice bivše  učenke Hane Skube. Gospod Janez Gabrijelčič je z navdušenjem pojasnil, kako deklica »raste« z gesli, ki so izpisana na podstavkih. Predstavili smo tudi »slikarsko« Rastočo knjigo, ki nam jo je podaril slikar Janko Orač. Veleposlanico je predvsem zanimalo, kako nam uspe v dejavnosti vključiti vse učence in učitelje, kako učenci sprejmejo in »živijo« vrednote.

V šolski knjižnici smo predstavili vse 4  knjige, te so: Abeceda odličnosti, mojstrstva in etike OŠ Drska, Podobe našega kraja, Juhuhu, kuhamo, Raziskovanje. Posebno pozornost  smo namenili 1. knjigi, ki govori o  vrednotah.

Veleposlanica je na začetku obiska poudarila, da dokaj dobro razume slovenščino, nekaj težav pa ima pri izražanju v njej. Za razumljiv in nazoren prevod v angleški jezik  je poskrbela učiteljica Jožica Simončič. Podarili smo ji prvo  in zadnjo publikacijo Rastoče knjige ter šolsko glasilo Iskrice. Veleposlanica se je  prisrčno zahvalila za predstavitev z željo, da se tudi njena država vključi v gibanje Rastoče knjige. Morda pa Rastoča knjiga prav zaradi današnjega obiska v prihodnosti res odpotuje na Češko.

Zapisala učiteljica Lidija Skube.

Obvestilo

Spoštovani starši!

 

Pri nekaterih učencih na šoli so se zopet pojavile uši. Prosimo, da pregledate lasišče svojega otroka. V primeru, da ima vaš otrok uši, prosimo, da ustrezno ukrepate, da umijete lase s Parasidose losjonom ali Parani pršilom, ki sta novi in po izkušnjah učinkoviti sredstvi oziroma drugim primernim sredstvom za uničevanje uši. Novo na tržišču je tudi Paranit zaščita pred ušmi ter MED-COVER kapa za odstranjevanje uši.

 

Hvala!                                                        Ravnateljica OŠ Drska

                                                                     Nevenka Kulovec

 

Novo mesto 11.10.2018    

 

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA

KDO? Učenci, učenke, delavci OŠ Drska, krajani KS Drska, dedki, babice, tete, strici …

KDAJ? Vsak prvi četrtek v mesecu, od 7.30 do 9.00.

S KATERIM NAMENOM? Za plačilo najema dvorane za valeto ter ostale šolske dejavnosti.

Papir lahko krajani pred zaklonišče pri spodnjem parkirišču pripeljete vsak delovnik med 7.00 in 15.00 uro.

Hvala, ker nam pomagate ustvarjati lepši svet.

Učenke in učenci OŠ Drska ZBIRALNA AKCIJA

 

Rastoča knjiga – obisk češke veleposlanice v Sloveniji Nje. eksc. gospe Vere Zemanova

Našo šolo sta danes, 10. 10. 2018, obiskala češka veleposlanica v Sloveniji Nje. eksc. gospa Vera Zemanova in »idejni oče« gibanja Rastoča knjiga dr. Janez Gabrijelčič.

Pomočnik ravnateljice Roman Judež, učiteljica Jožica Simončič in Lidija Skube smo gostji s Češke predstavili, kako se učenci, učitelji in starši vključujejo v Rastočo knjigo Osnovne šole Drska. Povedali smo, kako od leta 2014 zbiramo ideje in vsebine, ki jih ob koncu šolskega leta v Rastoči knjigi predstavimo staršem. Razložili smo ji, kaj simbolizira na steklenem kubusu narisana Rastoča deklica, avtorice bivše učenke Hane Skube. Gospod Janez Gabrijelčič je z navdušenjem pojasnil, kako deklica »raste« z gesli, ki so izpisana na podstavkih. Predstavili smo tudi »slikarsko« Rastočo knjigo, ki nam jo je podaril slikar Janko Orač. Veleposlanico je predvsem zanimalo, kako nam uspe v dejavnosti vključiti vse učence in učitelje, kako učenci sprejmejo in »živijo« vrednote.

V šolski knjižnici smo predstavili vse 4 knjige, te so: Abeceda odličnosti, mojstrstva in etike OŠ Drska, Podobe našega kraja, Juhuhu, kuhamo, Raziskovanje. Posebno pozornost smo namenili 1. knjigi, ki govori o vrednotah.

Veleposlanica je na začetku obiska poudarila, da dokaj dobro razume slovenščino, nekaj težav pa ima pri izražanju v njej. Za razumljiv in nazoren prevod v angleški jezik je poskrbela učiteljica Jožica Simončič. Podarili smo ji prvo in zadnjo publikacijo Rastoče knjige ter šolsko glasilo Iskrice. Veleposlanica se je prisrčno zahvalila za predstavitev z željo, da se tudi njena država vključi v gibanje Rastoče knjige. Morda pa Rastoča knjiga prav zaradi današnjega obiska v prihodnosti res odpotuje na Češko.

Zapisala učiteljica Lidija Skube.

IMG_0488 1

DROBTINICA: Malo je … veliko

V soboto, 13. oktobra, se OŠ Drska že tradicionalno pridružuje akciji OZRK Novo mesto Drobtinica. Letošnji slogan akcije je Malo je … veliko. V trgovini Tuš na Topliški cesti bodo učenci naše šole ob pomoči prostovoljk zbirali prostovoljne prispevke za šolski sklad OŠ Drska. V zameno bomo ponujali kruh, ki nam ga bodo darovale pekarne in spekli prostovoljci KORK Drska, in pecivo, ki ga v teh dneh pečejo učenci naše šole.

Bi radi pomagali tudi vi? V soboto lahko po 8. uri zjutraj v trgovino prinesete kruh ali pecivo, ki ga bomo ponudili ljudem v zameno za prostovoljni prispevek, lahko pa nas obiščete med 8. in 12. uro v avli trgovine Tuš in darujete denar. Zahvalili se vam bomo s kruhom ali pecivom ter lepo mislijo.

Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena za šolski sklad OŠ Drska. Hvala vsem, ki nam pomagate.