Monthly Archives: marec 2020

NAGOVOR RAVNATELJICE

Spoštovani starši, drage učenke in učenci,

zaključujemo že drugi teden izobraževanja na domu. Glede na situacijo bomo s to obliko dela nadaljevali tudi v aprilu oz. kot je rekel predsednik vlade DO PREKLICA.

Po povratnih informacijah (tudi vaših) ocenjujem, da smo se dela učinkovito lotili in da tudi na tak oddaljen način vzdržujemo učno kondicijo. Nova oblika izobraževanja naj nam bo še v naprej izziv.

Hvala vsem staršem, ki ste postali »domači učitelji« in hvala vsem učencem, ki z dobro opravljenimi nalogami vlivate voljo in moč svojim učiteljem, da se trudijo po svojih najboljših močeh poiskati ustrezne naloge. Verjemite, da je nova izkušnja tudi za učitelje velika učna ura.

Hvala vam za vse prijazne odzive. Samo skupaj ZMOREMO! V teh dneh dokazujemo, da na OŠ Drska o vrednotah ne le govorimo, ampak jih tudi živimo!

 

Naj bo vikend pred nami sproščujoč. Ostanimo zdravi!

 

Nevenka Kulovec, vaša ravnateljica

Spoštovani starši! Të dashur prindër!

Spoštovani starši! Të dashur prindër!

Šole do 29. marca delujejo na daljavo. Torej otroci nimajo počitnic, ampak morajo učno snov jemati doma. Navodila, kako dostopate do učnih gradiv, so različna. Da se boste lažje znašli, bomo v naslednjih dneh poskrbeli za prevode v albanski jezik. Tu so navodila za OŠ DRSKA NOVO MESTO:

Shkollat funksionojnë në distancë deri më 29 Mars. Kështu që fëmijët nuk kanë pushime, ata duhet qe materialet mesimore ti mesojn ne shtepi. Udhëzimet për mënyrën e hyrjes në materialet e kursit ndryshojnë.Me qellim qe ta keni më të lehtë, ne do të sigurojmë përkthime në gjuhen shqipe ne ditët e ardhshme. Këtujanë udhëzimeT për shkollën fillore DRSKA NOVO MESTO.

Spoštovani učenci, ker bo učenje potekalo na daljavo, vam bomo učitelji preko SPLETNE UČILNICE dnevno dodajali gradiva, ki bodo namenjena utrjevanju snovi in spoznavanju nove učne snovi, in sicer za posamezne učne predmete.

Të dashur nxenes, pasi të mësuarit do të bëhet nga distanca, mesuesit nepermjet klases se internetite çdo ditë do dergojn materiale mesimore për të ushtruar dhe për të mësuar materiale te reja mësimore për lëndët individuale.

Povezava na spletno učilnico: http://moodle.os-drska.si/ – VSTOPI KOT GOST. Lidhje me klasën nëpermjet internetit: http://moodle.os-drska.si– HYRJA SI MISAFIR.

Če ste naredili vse po navedenih korakih, pa ne morete do spletne učilnice, poskusite še kasneje, saj so strežniki zelo obremenjeni in občasno prihaja do tehničnih težav, ki jih rešujejo. Če vam nikakor ne uspe, pišite svoji učiteljici ali na drpdnm@gmail.com (tudi v albanskem jeziku!) in navedite svoje osebne kontakte, da vas lahko pokličemo.

Nëse i keni bërë të gjitha hapat e mëposhtëm, por nuk keni arritur në klasën nëpermjet internetit, provojeni edhe më vonë, pasi që serverët janë shumë të zënë dhe ka problem,qe me von i zgjedhin. Nëse nuk keni sukses, ju lutemi kontaktoni mësuesin tuaj ose në drpdnm@gmail.com (edhe në shqip!) dhe jepni kontaktet tuaja personale që të keni mundësi te ju kontaktojme.

Srečno! Suksese!

OBVESTILO!!!!

Po Odredbi  o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Ur. list. RS, št. 19/2020) bodo vse šole od 16. 3. do 29. 3. 2020 zaprte. Izobraževanje bo potekalo na daljavo. O vseh aktivnostih bodo starši obveščeni preko e-pošte in šolske spletne strani.

 

                                                                                                                                                                                    Nevenka Kulovec, ravnateljica

 

 

OBVESTILO ZA UČENCE

Spoštovani učenci,

ker bo učenje potekalo na daljavo, vam bomo učitelji preko SPLETNE UČILNICE dnevno dodajali gradiva, ki bodo namenjena utrjevanju snovi in spoznavanju nove učne snovi, in sicer za posamezne učne predmete.

 

Povezava na spletno učilnico: http://moodle.os-drska.si/  – VSTOPI KOT GOST.

 

gost

 

Izgled učilnice

UCILNICA (2)

OBČINSKO ZASEDANJE OTROŠKEGA PARLAMENTA

V torek, 3. 3. 2020, je v sejni dvorani novomeškega Rotovža potekalo že 30. zasedanje Otroškega parlamenta naše občine na temo Moja poklicna prihodnost. Srečanja so se udeležili naši izglasovani delegati Julija Skenderović Vernig, Izak Testen, Matic Gorše in Patrik Smiljanić.

Več o zasedanju si lahko preberete na povezavi, kjer se nahaja tudi galerija fotografij.

Mentorica Simona Lešnjak