Monthly Archives: oktober 2020

OBVESTILO ZA STARŠE IN UČENCE

Spoštovani starši,

obveščamo Vas, da zaradi poslabšane epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s SARS-CoV-2 se ZAČASNO, v tednu od 19. 10. 2020 do 23. 10. 2020 v osnovnih šolah vzgojno-izobraževalno delo izvaja prilagojeno:

  • učenci od 1. do vključno 5. razreda se izobražujejo v šoli,

 

  • učenci od vključno 6. do 9. razreda se izobražujejo na daljavo.

 

(Okrožnica MIZŠ: 6030-1/2020/76 z dne 14. 10. 2020).

Na šoli se bomo maksimalno potrudili za uspešno izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela. Prosimo vas za strpno in korektno sodelovanje. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi najbolje premagovali težave, ki nam  jih prinaša virus.

Lep pozdrav

Nevenka Kulovec, ravnateljica

OBVESTILO

PREKINJAMO VSEBINE DELA PROJEKTNEGA TEDNA za učence od 6. do 9. razreda!

Zaradi okužbe učenca v devetem razredu bomo v devetem razredu v naslednjih dneh nadaljevali pouk na daljavo, in sicer po običajnem urniku.

Ostali učenci predmetne stopnje tudi nadaljujejo pouk po rednem urniku.

ravnateljica

DELEGATI IZVOLILI PREDSTAVNIKA ŠOLSKE SKUPNOSTI

V četrtek, 8. 10., so izvoljeni predstavniki oddelčnih skupnosti na prvem zasedanju šolske skupnosti izvolili predsednico in podpredsednika šole. Kandidirali so učenci osmega in devetega razreda. Predstavili so predloge za izboljšavo počutja vseh deležnikov na šoli. Učenci si predvsem želijo več napovedanega spraševanja in gibanja na svežem zraku.

Predsednica šole v šolskem letu 2020/21 je Klara Šterk, učenka 9. b, njen namestnik pa sošolec Žiga Kastelic.

Naslednje zasedanje šolske skupnosti bo v decembru. Tema zasedanja bo tema letošnjih Otroških parlamentov – Moja poklicna prihodnost.

Želim vam uspešno šolsko leto
mentorica Simona Lešnjak

ZUIP 2020 Konzorcij OŠ Drska

Osnovna šola Drska je letos kot nosilka konzorcija peti osnovnih šol (OŠ Šentjernej, OŠ Stopiče, OŠ Center, OŠ Šmarjeta) sodelovala v projektu »Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti«, ki ga finančno podpira SPIRIT Slovenija.  

V dveh zaporednih dnevih v septembru in oktobru (24. in  25. 9. ter 1. in 2. 10. 2020) so učenci različnih osnovnih šol pod vodstvom mentorjev in  izvajalke programa Željke Kitić, skušali identificirati potrebe na področju spodbujanja gibanja za različne generacije. Timsko so oblikovali rešitve, ki so jih preverili pri potencialnih uporabnikih na terenu, tokrat v spletnem okolju. Oblikovali so podjetniške ideje, predstavili poslovni prototip ter poslovni načrt.

Zadnji dan je sledila predstavitev vseh skupin z njihovimi poslovnim rešitvami pred dvočlansko strokovno komisijo in ostalimi udeleženci, mentorji ter ravnateljico OŠ Drska, Nevenko Kulovec.

Da bo potrebno več gibati, se zavedajo tudi naši osnovnošolci. Takole pravijo:

Niki Kuzma: Dandanes smo preveč na elektronskih napravah in to se tudi pozna pri rezultatih športno – vzgojnega kartona in na splošno pri gibanju otrok in najstnikov.

Marcel Pirnar: Gibanje je pomembno. Brez njega ne gre. Rešitev naše ideje bo vzpodbudila gibanje pri najmlajših v sodelovanju s starejšimi učenci na naši šoli.

Mentorica podjetniških dejavnosti: Damjana TramteDelovna skupina Ekipa oš drska zuip 2020 Skupinska slika