Daily Archives: 18/02/2021

»Tretarčki smo glavni na šoli«

Po nekaj dneh smo učence od 1. do 3. razreda povprašali, kako se po skoraj štirih mesecih pouka počutijo spet v šolskih klopeh, zapisali so:

MIHA VID, 1.C: Všeč mi je nazaj v šoli, ker se igram s prijatelji. Lažje tudi delam naloge.

PATRIK, 1.C: Všeč mi je, ker skupaj delamo nalogo, smo na terasi in se skupaj igramo.

NAJA, 1.C: Rada imam šolo, naredim vse, se igram. Skupaj ustvarjamo in barvamo.

TILEN, 3. A: Ko sem prišel v šolo, sem bil vesel, da sem videl sošolce in najboljšo učiteljico, ne pa tudi, da bo pouk. Kemijska učilnica, kjer smo, je zelo velika. V njej je nagačena lisica.

GAJA EVA, 3. A: Ko sem izvedela, da gremo v šolo, sem bila zelo vesela, ker sem pogrešala učitelje in svoje prijatelje. Bolj mi je bilo všeč doma, ker sem prej končala s poukom, res pa je, da sem se manj naučila. Pogrešala sem knjižničarko in šolsko knjižnico ter kosilo v šoli. Navadna šola mi je klub vsemu bolj všeč.

BOR, 3. A: Vesel sem vrnitve v šolo, ker sem spet videl prijatelje in učiteljice. Doma pa mi je bilo bolj všeč, ker sem lahko dlje spal in prej končal.

ISA, 3. A: Komaj sem čakala, da bom videla sošolce in učiteljico. Ko pridem iz šole, komaj čakam, da grem spat, se hitro zbudim in grem v šolo.

TJAŽ, 3. A: Všeč mi je, da smo se vrnili v šolo, ker se v šoli naučim več kot doma. Končno sem lahko spet videla prijatelje. Nova učilnica mi je zelo všeč. Upam, da ne bomo spet doma.

KATJA, 3. A: V šoli mi je bolj všeč, ker vidim sošolce, lažje delam naloge. Doma sem gledala v računalnik in nisem mogla govorit s prijatelji.

NASTJA, 3. A: Ko sem izvedela, da bomo zaradi koronavirusa doma, sem se počutila grozno. Vendar je bilo kar zabavno, saj sem hitro naredila nalogo, potem pa je bil čas za igranje, gledanje televizije in ustvarjanje. Z bratcem Lanom, mami in očijem smo veliko časa preživeli skupaj, kar je bilo dragoceno. Včasih sem tudi pogrešala šolo, ker sem se v njej veliko naučila, se družila s prijatelji, igrala. Nazaj v šoli je dobro, nisem tega pričakovala. Želim, da tako tudi ostane.

JULIJA, 3. B: V šoli prej naredim naloge, ker mi pomaga tudi učiteljica. Super je, da smo nazaj v šoli.

MAŠA, 3. B: Med seboj si pomagamo. Videla sem sošolce, sošolke, učitelje. Končno se vidimo v šoli!

TIBOR, 3. B: V šoli je čisto drugače kot doma. Videl sem spet prijatelje. Bolj mi je všeč, ker si pomagamo.

NEJC, 3. B: Zelo mi je všeč, da smo nazaj v šoli. Najbolj sem se razveselil svojih prijateljev. Zaradi korone smo tretarčki glavni na šoli.

ANĐELA, 3.C: Zelo sem vesela, ker smo v šoli, da se lahko igram s prijatelji. V šoli več znam, lažje se učim. Boljše pa bi bilo, če nihče, niti učiteljica, ne bi nosil maske v razredu.

LANA, 3.C: Ko smo prišli v šolo, sem bila zelo vesela, ker smo pouk na daljavo imeli kar tri mesece. Doma mi je bilo dolgočasno. Všeč mi je, čeprav nismo v naši učilnici.

ELA, 3. C: V šoli mi je lepo, ampak je drugače zaradi korone. Rada se učim in igram.

Ob pomoči učiteljic Olge, Zdenke in Nine zbrala učiteljica Mojca