Praznična darila za družine naših učencev

Akcija Anina zvezdica na OŠ Drska spet lepo uspela

V teh zadnjih predprazničnih dneh, ki jih nekateri preživljajo z velikokrat nepotrebnim zapravljanjem v trgovskih centrih, smo na Osnovni šoli Drska v sodelovanju z Anino zvezdico zopet pomislili na vse tiste družine naših učencev, ki si razsipnosti ne morejo privoščiti. Enostarševske družine, tiste, kjer je zaposlen le eden izmed staršev ali pa prejemata nizke dohodke, morajo znati obrniti vsak evro, še posebej sedaj, ko so otroške oči tako polne upanja.

Po lanski uspeli akciji so tudi letos v začetku decembra učenci prinesli v šolo veliko dobrot. Nekaj učencev podaljšanega bivanja, novinarskega krožka in učenke prostovoljke je z učiteljicami pripravilo lepa novoletna darila, Anina zvezdica pa je darila še obogatila. Na zadnjo nedeljo pred prazniki smo tako obdarili 25 družin naših učencev.

Veseli smo, da smo jim lahko polepšali praznike.

Mojca Kadivnik

Zapisi mladih novinarjev:

Tudi to šolsko leto smo se odločili, da sodelujemo pri akciji Anina Zvezdica. Učenci so v začetku decembra prinesli v šolo živila ter različne božične in novoletne sladkarije. Tudi pri novinarskem krožku smo z nekaterimi učitelji  hrano in sladkarije razvrščali, v velika darila pa so jih zapakirale prostovoljke iz devetega razreda.  Tudi jaz sem prinesla nekaj sladkarij.

Zelo dobro je, ker smo se odločili, da sodelujemo pri tej akciji, ker nekatere družine nimajo vse kar imamo tudi mi.

Elhana  Sinanović, 4. b, novinarski krožek

To akcijo je organizirala Ana Lukner. Vsi otroci smo darovali nekaj svojih sladkarij. Tako smo pomagali nekaterim družinam, da bodo bolj veselo praznovale novo leto. Prepričana sem, da smo jih osrečili.

Ajda Markelj, 4. a, novinarski krožek

Po lanski akciji nas je januarja obiskala Ana Lukner in se nam zahvalila, ker pomagamo družinam v stiskih. Letos lahko obdarimo 25 družin.

Erika Marjanović, 4. a, novinarski krožek

Accessibility