GRAFIČNA DELAVNICA Z UMETNIKOM JANKOM ORAČEM

Naša šola letos pripravlja in ustvarja svojo 7. Rastočo knjigo. Letošnje vodilo je: “A VEŠ, DA JE VSAK OTROK LAHKO UMETNIK?«

Tokrat bo knjiga izšla v nekoliko drugačni, likovni podobi, in sicer v obliki kataloga grafičnih del. Tudi likovna govorica je poleg slovenske besede pomemben del izročila slovenske umetnosti in kulture, zato smo ji tokrat dali svoje mesto v naši Rastoči knjigi.

Knjiga  ostaja v navezavi z besedo, zato smo motiv poiskali v besedah z začetnico »A«. To so lahko vrednote, pojmi, lastna imena, rastline, živeli, predmeti, skratka vse, kar bi bilo zanimivo in izvedljivo upodobiti v grafični tehniki.  Z mesecem oktobrom, vsi učenci naše šole pri pouku, ali v okviru dni dejavnosti, spoznavajo različne grafične tehnike. Razpisali smo tudi natečaj, s katerim smo povabili novomeške šole, da soustvarjajo Rastočo knjigo z nami. Izbor najboljših izdelkov bo objavljen ter razstavljen ob izidu knjige.

Učenci 8. razredov so izbrali grafično tehniko, suha igla. Z delom so pričeli pri pouku likovne umetnosti, nadaljevali na tehniškem dnevu z umetnikom Jankom Oračem. Predstavil jim je postopek tiskanja grafične tehnike suha igla, ki ga je vsak učenec lahko preizkusil tudi sam. Učenci so bili zelo ustvarjalni, vedoželjni in zadovoljni s svoji likovnimi izdelki.

Pripravila:
Katja Medle in Uroš Srpčič