SPREJEM PRVOŠOLCEV V ŠOLSKO SKUPNOST

V četrtek, 17. 10. 2019, so bili naši najmlajši učenci sprejeti v šolsko skupnost OŠ Drska. Najprej smo veliki prijatelji našim malim prijateljem pripravili prireditev. Prvošolci so izrekli zaobljubo, da se bodo pridno učili, bili spoštljivi do učiteljev in sošolcev,… nato pa smo jim podarili kapice z odsevniki, da bodo varni v prometu. Na koncu smo se skupaj odpravili v razrede, kjer smo malicali. Mlade novinarke smo nekaj najmlajših vprašale, kakšen se jim je zdel ta dan.

JANA: Najbolj mi je bilo všeč, ko smo peli himno OŠ Drska, ker mi je himna zelo všeč. Zelo mi je bilo všeč tudi naša darila, kapice, ki jo bom pogosto nosila.

MAŠA: Naše darilo, kapice, mi je bilo zelo všeč. Nosila jo bom za na izlete, če bo sonce sijalo.

LEJA: Tudi meni so bile najbolj všeč kapice.

Tudi ostali učenci so se z njimi strinjali. Nato pa smo za mnenje povprašali še velike prijatelje.

VALERIJA IN KATKA: Taki dnevi se nama ne zdijo naporni, temveč zabavni, ker se zelo radi igrava z malimi prijatelji. S svojima malima prijateljema se dobro razumeva, zdi pa se nama, da so taki dnevi všeč še posebej malim prijateljem. Druženja, kot je bilo to, nama vedno polepšajo dan.

DAVID: Zelo rad se družim s svojim malim prijateljem. S svojim malim prijateljem se zelo dobro razumem, saj nas oni vedno kaj novega naučijo, mi pa njih. Mislim, da so malim prijateljem taka druženja zelo zanimiva in zabavna. Taka druženja mi vedno znova polepšajo dan, ker mi pogrejejo dušo.

HANA TESTEN, NIKI KUZMA, BRINA RETELJ, 7. C