Drugačen pristop k poučevanju tujega jezika angleščina

V ponedeljek, 27. 1., in torek, 28. 1. 2020, je na naši šoli gostoval gospod  Schelie Nielsen oz. Dr. Klutz, ki je za učence od 1. do 9. razreda izvedel predstave v angleškem jeziku.

Učenci 1. in 2. razreda so angleški jezik spoznavali skozi predstavo Magical Language Show. Na zabaven način so usvajali barve, števila in kratke povedi v angleškem jeziku.

Učenci 3. razreda so pomagali kuhati v predstavi The Cooking Show. Usvojili so izraze za hrano in kuhinjske pripomočke.

Učenci 4. in 5. razreda so se v predstavi Lenka and the Tea Witch naučili pripraviti čaj in so sodelovali pri sami izvedbi. Na zabaven način so spoznavali angleško slovnico – oba sedanjika.

Učenci 6. razreda pa so uživali v predstavi The Mad Professor Show, kjer so se lahko tudi sami poizkusili v eksperimentiranju nenavadnih poizkusov. Navdušilo jih je, kako lahko s kuhinjskimi pripomočki in sredstvi iz kopalnice ustvarimo ne nevarne eksperimente.

Učenci 7. in 8. razreda so spoznavali Avstralijo, domovino Dr Klutza, preizkusili so se v igranju tradicionalnega inštrumenta didgeridoo, poskusili so namaz Vegemite nad katerim so bili nekateri navdušeni, večini pa je bil neokusen. Gospod Schelie je nekaj besed namenil tudi katastrofalnemu požaru, ki je prizadel Avstralijo.

Učenci 9. razreda so odkrivali Novo Zelandijo. Navdušeni so bili nad naravnimi lepotami dežele, ekstremnimi športi, bojnim plesom haka in tatuji, ki imajo za Novozelandce poseben pomen. Presenetil jih je z za nas nenavadnim načinom pozdravljanja imenovanim hongi (pozdrav z dotikom čela in nosu). Oh, ta gripa!?

Učenci so v predstavah uživali, aktivno sodelovali in preizkušali svoje znanje angleščine. Nad obiskom so bili navdušeni in bi ga z veseljem ponovili v prihodnjih letih. Učenca 9. razreda sta z gostom opravila tudi kratek intervju, ki si ga boste lahko prebrali v šolskem časopisu Iskrice. Spodaj si lahko ogledate nekaj fotografij in preberete vtise učencev.

Bilo mi je všeč, ker je kričal in bil smešen. Poizkusil sem tri trike. Najbolj všeč sta mi bila trik s kokakolo, redbullom in mlekom, ker je bil okusen. In tisti z žogico in fenom.
Filip Smiljanić, 6. c

Bilo nam je zelo všeč, ker nas je naučil nekaj »kiwi« besed in želele, da ga tudi mi naučimo slovenske besede. Nismo vedeli, da je Nova Zelandija (zelena dežela z naravnimi znamenitostmi in veliko potresi) čisto nasprotje Avstralije (sušna in deževna obdobja, požari in poplave ter puščava). Spoznali smo njihov pozdrav hongi in njihov značilni borilni ples haka.
Učenci 9. razreda

We saw The Australian show on Monday. When we were gathering in the room in which we were going to see that show, a known music was playing. Its name is “The land down under”, which is also the nickname for Australia. The actual start of the show was crazy and funny. All of a sudden, Dr Klutz took his shirt off and started dancing an old Aboriginal dance. During dancing he was talking about the history of Australia. The rest of the show we were learning about the wonders of this land: the animals, the sounds that these animals produce, poisonous snakes and spiders, koalas, kangaroos, and other unique animals. It was really interesting. Throughout the show some of us even tried to play the didgeridoo and eat Vegemite. Just a few of us liked it. With this show we learned a lot of new things about this amazing country. It was well worth watching.
Erik Mlekuž, 8. a

IMG_5628IMG_5627IMG_5633Lenka_fotopruh1

Pripravil aktiv anglistk