Projekt Mali veliki prijatelj med učenci 1. in 7. razreda

Prvošolci so obisk sedmošolcev z nestrpnostjo čakali od septembra, saj so jim »veliki prijatelji« pripravili prijeten program ob vstopu v osnovno šolo Drska. 15. oktobra, na rojstni dan šole, so jih s predsednikom in podpredsednico šolskega parlamenta sprejeli v šolsko skupnost, ko so jim podelili majice z znakom šole.

Danes, 17. decembra 2015, so med razredno uro učenci 7. a in 7. b obiskali učence 1. a, 1. b, 1. c. Med ustvarjanjem so se male roke povezale z velikimi, spletala so se prijateljstva in nastali so čarobni novoletni izdelki in voščilnice.

Pa tudi presenečenj ni manjkalo, sedmošolci so malim prijateljem prinesli piškote, ki so jih sami spekli. Kot spretni kuharji pa so se izkazali  tudi učenci 1. a s svojimi piškoti.

Sedmošolci bod nadaljevali z druženjem s prvošolci tudi v prihodnjih dneh, ko jim bodo pri pouku brali pravljice in pesmice.

Delavnice  smo pripravile učiteljice Barbara Žura, Mateja Šurla, Darja Banovec, Zdenka Humek, Božidarja Štukelj, Mojca Kadivnik, Lidija Skube.

Utrinke ustvarjanja učencev s fotoaparatom je ujela učiteljica Katja Pečaver.

Accessibility