MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE

Že lansko šolsko leto se je naša šola vključila v projekt MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE. Izvajali smo različne aktivnosti z različnimi generacijami.

V petek, 2. 10. 2009, je v Ljubljani potekal zaključek projekta ­­­- FESTIVAL 3. ŽIVLJENJSKEGA OBDOBJA. Udeležili smo se ga učenci in učiteljice od 1. do 4. razreda. Sprejele so nas prijazne vodičke iz društva upokojencev in nas popeljale po razstavnih prostorih Cankarjevega doma. Opazili smo razstavni prostor naše šole, OŠ Drska, kjer so bili razstavljeni izdelki naših učencev. Nestrpno smo pričakovali tudi nastop našega otroškega pevskega zbora in folklorne skupine. Nagradili smo jih z glasnim aplavzom za njihov nastop. Pričakali so nas tudi igralci različnih osnovnih šol in nam zaigrali igrice dedkov in babic. Z veseljem smo si jo ogledali. Žal je čas prehitro minil, zato smo odšli proti avtobusom. Nekaj učencev šole je ostalo v Cankarjevem domu, kjer so obiskovalcem v delavnicah predstavili …

Zapisali: Olga Jenič in Marjeta Simončič

Poleg samega obiska kulturnih prireditev, nastopa in razstave izdelkov, smo z nekaterimi učenci pripravili še medgeneracijsko delavnico z naslovom »Kako in kaj so se otroci igrali nakoč in kaj se igrajo še danes?« Če se ozremo v zakladnico naših babic in dedkov, odkrijemo marsikaj iz življenja otrok v preteklosti. Včasih je bila dovolj že palica, kamen, storž, veja in soigralec. V otroških očeh so se pogosto prebudile iskrice otroške razigranosti in ustvarjalnosti. Tako smo na tej delavnici skušali te iskrice obuditi tudi mi. Obiskovalci naše delavnice so lahko zaigrali na glavnik, se igrali stelčkanje, si sešili punčko ali pa izdelovali rože iz krep papirja. Pri tem na je pomagala tudi ga. Tereza Mihajlovič iz Društva upokojencev Novo mesto.

Upam, da bomo v prihodnje, tako z mislimi kot tudi dejanji, to medgeneracijsko sodelovanje tudi nadaljevali.

Zapisala: Damjana Tramte

Accessibility