Osnovna šola Drska Blog

Ukulelent

 

V soboto, 2. julija, sta se učenki Maša Ercegovčević in Živa Kralj udeležili dogodka Ukulelent, ki ga v okviru festivala Lent prireja Art kamp. Kratki delavnici igranja na ukulele je sledil koncert ukulele mojstrov iz vse Slovenije, med katerimi sta bili tudi Maša in Živa. Na odru Triglav v mariborskem mestnem parku se je vsaka predstavila s štirimi pesmimi. Utrinke si lahko ogledate v galeriji.

Tanja Sgerm

ŠPORTNO, VESELO, IGRIVO, TEKMOVALNO, MOKRO, SODELOVALNO

… tako bi lahko naslovili športni dan malih in velikih prijateljev, učencev 2. a, 2. b, 2. c, 8. a, 8. b in 8. c v četrtek, 23. 6. 2022.

Osmošolci so skupaj z drugošolci tekmovali v spretnostnih na poligonu, plesali v plesni delavnici in preizkušali svoje vodne veščine. Učitelji športa so za učence pripravili gotovo NAJ dan v tem šolskem letu. Veliki prijatelji so svoje male prijatelje med tekmovanjem spodbujali, jih držali za roko, nudili pomoč pri kolesarskih začetkih, jih vlekli na avtomobilskih gumah, metali žogice v cilj, pomagali preskakovati ovire in na koncu drug drugega škropili z vodo. Na ta vroč poletni dan se je šolski prostor spremenil pravo počitniško plažo.

Hvala, mali in veliki prijatelji za druženje, hvala učiteljem športa za tako sproščen zaključek šolskega leta. Na svidenje naslednje šolsko leto.

                                                                                                                Razredničarke 2. in 8. razredov

Prireditev ob DNEVU DRŽAVOSTI

25. junija, Slovenci praznujemo pomemben državni praznik in dela prost dan. Na dan državnosti obeležujemo spomin na leto 1991, ko je Republika Slovenija uradno postala neodvisna samostojna država. Takrat so bili sprejeti najpomembnejši dokumenti o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije in državni simboli: grb, zastava in himna.

Na snovni šoli Drska smo za vse učence in zaposlene pripravili krajšo prireditev. Utrinke le-te si lahko pogledate v spodnji galeriji.

 

Tekmovanje v pripravi francoskih slaščic Zlati makron

Francoski inštitut v Sloveniji je od 17. 5. do 6. 6. 2022 organiziral tekmovanje Zlati makron za najboljšo francosko slaščico. Prvi del tekmovanja je potekal na šoli. Na njem so sodelovale učenke, ki obiskujejo NIP francoščina. Pri pripravi so se zelo potrudile in navdušile z okusi. Tri učenke so se uvrstile na drugo stopnjo tekmovanja. Veseli nas, da sta med prejemniki nagrad kar dve učenki naše šole, in sicer Zara Jacović iz 4. a in Iza Koprivnik iz 5. c. Žirijo, ki ji je predsedoval slaščičar Naser Gashi, sta prepričali z odlično fotografijo in izvirnim opisom v francoščini. Zara je pripravila eklerje, Iza pa crème brûlée. Za nagrado prejmeta knjigo slaščičarskih receptov. Čestitke!

Accessibility