RSS Feed

Ustvarjanje v 1. a

Posted by admin on 22nd junij and posted in 1. skupina PB

Vroče poletne trenutke smo v 1. skupini podaljšanega bivanja namenili ustvarjanju. Nastale so lubenice, želve in sladoledi.

IMG_20190617_141140_1IMG_20190617_141347IMG_20190617_141253

Varno s soncem v 1. skupini podaljšanega bivanja

Posted by admin on 22nd junij and posted in 1. skupina PB

Mesec maj in začetek junija smo v razredu namenili projektu Varno s soncem. V tem času smo se pogovarjali o soncu, zaščiti pred soncem, brali literaturo povezano s to temo in veliko ustvarjali. Nastalo je kar nekaj izdelkov. Na slikah si lahko ogledate nekaj naših izdelkov: kape za zaščito pred soncem; knjigice o soncu, ki so jih izdelali učenci; plakat na katerem so sonca, ki so jih izdelali učenci.

Varno s soncem - sonca, ki so jih izdelali učenciKnjigice o soncu, ki so jih izdelali učenciPokrivala 1Pokrivala 2

ŠPORTNO POPOLDNE V GIMNASTIČNI TELOVADNICI – 7. SKUPINA

Posted by admin on 21st junij and posted in 1. skupina PB

Enega izmed zadnjih vročih dni v tem šolskem letu smo preživeli kar tri ure v gimnastični telovadnici.

Življenje v morju

Posted by admin on 18th junij and posted in 4. skupina PB

Učenci 4. skupine podaljšanega bivanja že komaj čakamo poletne počitnice, ko bomo lahko brezskrbno uživali na morju. Z učiteljico smo se pogovarjali o živalih, ki živijo v morju in na to temo tudi ustvarjali. Na slikah si lahko ogledate naše izdelke.

IMG_1839IMG_1840IMG_1842

IMG_1843IMG_1850IMG_1852

IMG_1847

Mesec knjig

Posted by admin on 17th junij and posted in 8. skupina PB

“Čarovnija je povsod kamorkoli pogledaš. Sedi in sprosti se, vse kar rabiš je knjiga!” – Dr. Seuss

Pomlad je že dodobra za korakala v našo deželo in se odela v zelene barve. In tako je k nam prišel muhast mesec april, ki mu pravimo tudi mesec knjig.  Namreč 2. aprila smo praznovali Mednarodni dan knjig za otroke. Otroci pa ga imenujejo tudi Svetovni dan pravljic. Medtem pa smo 23. aprila praznovali Svetovni dan knjige in avtorskih pravic.

Učenci 8. skupine podaljšanega bivanja smo tako cel mesec april praznovali in veliko brali. Po kosilu namreč redno zahajamo v knjižnico. Prav prijetno se je po kosilu malce sprostiti, se  usesti v udoben naslonjač ali kavč, vzeti v roko knjigo in odleteti v deželo piratov, kavbojcev, detektivov, princes, čarobnih vil in drugih knjižnih junakov.  V knjižnici smo redni gostje, zato smo knjižničarko prosili, če bi lahko prišli praznovat svetovni dan knjig kar v knjižnico. In ideja se je uresničila. A na praznovanje se vedno prinese darila, zato smo tokrat prinesli vsak svojo najljubšo knjigo, zgodbo ali pravljico, ki nas je očarala. Najprej pa nam je knjižničarka pokazala razstavo ob mesecu knjig in se pogovorili o pomenu knjig in zakaj jih radi beremo. Nato je vsak predstavil svojo najljubšo knjigo, knjižničarka pa nam je svojo kar prebrala. Med vsemi knjigami na knjižnih policah smo opazili novosti, ki so nas začarale in odpeljale v deželo čarovnije in Harrya Potterja. Da bi nam uspelo prebrati angleške vrstice teh knjig, bomo morali še pridno obiskovati ure angleščine. So nas pa zamikale bolgarske vrstice, ki nam jih je prinesla pokazat sošolka v svoji najljubši knjigi, ki prihaja iz Bolgarije. In ker je vsak izmed nas lahko avtor ali ilustrator, smo svojim najljubšim knjigam izdelali nove platnice.

Valentina Bizjak, učiteljica OPB, 8. skupina

Veseli trenutki v podaljšanem bivanju

Posted by admin on 13th junij and posted in 1. skupina PB

Kako čas hitro mine, ko se gibamo, lovimo, rajamo, veselimo … Vsak kotiček igral nam vedno odpira nove svetove za raziskovanje brez meja.

Tako smo se našemili v 11. in 12. skupini OPB

Posted by admin on 11th marec and posted in 11. skupina PB, 12. skupina PB

… vsak po svojem navdihu smo veselo klicali pomlad, ki že trka na naša vrata.

Naj bo zelena in obsijana s soncem! pb 11 in 12 (Large)

Adventni koledar

Posted by admin on 14th december and posted in 1. skupina PB

V podaljšanem bivanju smo izdelali adventni koledar. Učenci 1. skupine podajšanega bivanja smo si zamislili koledar v obliki božičnega drevesca. Adventni koledar, ki smo ga izdelali, nas bo vodil skozi čarobni december vse do božično-novoletnih počitnic. V njem je veliko namigov za dobra dela tako v šoli kot tudi doma.

Tako kot smo uživali pri izdelovanju koledarja, uživamo tudi, ko lahko vsak dan odkrivamo nove in zanimive naloge. Te naloge nas še bolj povezujejo, razveseljujejo in delajo mesec december še bolj prazničen.

001 002 003
004 005 006
007

Ana Mavec, učeteljica OPB

Ustvarjanje

Posted by admin on 6th december and posted in 1. skupina PB

Mesec november in začetek decembra je bil namenjen ustvarjanju za božično-novoletni bazar. Tudi učenci 1. a-razreda smo z veseljem pristopili k delu in iz različnih naravnih in odpadnih materialov izdelali zanimive in uporabne izdelke. Izdelovali smo voščilnice, obeske za novoletno jelko in podstavke za pod skodelico.


Ana Mavec, učiteljica OPB

Oktober – mesec požarne varnosti

Posted by admin on 25th oktober and posted in 1. skupina PB

V mesecu oktobru smo v 1. skupini OPB-ja veliko časa namenili požarni varnosti. S pomočjo dveh pravljic, avtorice  T. Novak: Ježek Snežek in požar ter Ježek Snežek in 112, smo spoznali, kako ravnamo ob požaru ali v nesreči.
S pomočjo glavnega junaka Ježka Snežka, smo izvedeli, na katero številko pokličemo v nesreči, kdo se oglasi in kaj povemo operaterju o nesreči (kdo kliče, kaj se je zgodilo, kje se je zgodilo, koliko je ponesrečencev …).
Sedaj dobro vemo, kako hitreje ter bolj sproščeno ravnati v primeru nezgode.
Ana Mavec, učiteljica OPB

Powered By Wordpress || Designed By @ridgey28