RSS Feed

Tako smo se našemili v 11. in 12. skupini OPB

Posted by admin on 11th marec and posted in 11. skupina PB, 12. skupina PB

… vsak po svojem navdihu smo veselo klicali pomlad, ki že trka na naša vrata.

Naj bo zelena in obsijana s soncem! pb 11 in 12 (Large)

Adventni koledar

Posted by admin on 14th december and posted in 1. skupina PB

V podaljšanem bivanju smo izdelali adventni koledar. Učenci 1. skupine podajšanega bivanja smo si zamislili koledar v obliki božičnega drevesca. Adventni koledar, ki smo ga izdelali, nas bo vodil skozi čarobni december vse do božično-novoletnih počitnic. V njem je veliko namigov za dobra dela tako v šoli kot tudi doma.

Tako kot smo uživali pri izdelovanju koledarja, uživamo tudi, ko lahko vsak dan odkrivamo nove in zanimive naloge. Te naloge nas še bolj povezujejo, razveseljujejo in delajo mesec december še bolj prazničen.

001 002 003
004 005 006
007

Ana Mavec, učeteljica OPB

Ustvarjanje

Posted by admin on 6th december and posted in 1. skupina PB

Mesec november in začetek decembra je bil namenjen ustvarjanju za božično-novoletni bazar. Tudi učenci 1. a-razreda smo z veseljem pristopili k delu in iz različnih naravnih in odpadnih materialov izdelali zanimive in uporabne izdelke. Izdelovali smo voščilnice, obeske za novoletno jelko in podstavke za pod skodelico.


Ana Mavec, učiteljica OPB

Oktober – mesec požarne varnosti

Posted by admin on 25th oktober and posted in 1. skupina PB

V mesecu oktobru smo v 1. skupini OPB-ja veliko časa namenili požarni varnosti. S pomočjo dveh pravljic, avtorice  T. Novak: Ježek Snežek in požar ter Ježek Snežek in 112, smo spoznali, kako ravnamo ob požaru ali v nesreči.
S pomočjo glavnega junaka Ježka Snežka, smo izvedeli, na katero številko pokličemo v nesreči, kdo se oglasi in kaj povemo operaterju o nesreči (kdo kliče, kaj se je zgodilo, kje se je zgodilo, koliko je ponesrečencev …).
Sedaj dobro vemo, kako hitreje ter bolj sproščeno ravnati v primeru nezgode.
Ana Mavec, učiteljica OPB

TEDEN OTROKA V 1. SKUPINI PODALJŠANEGA BIVANJA

Posted by admin on 8th oktober and posted in 1. skupina PB

V tednu otroka, 1. 10. 2018–7. 10. 2018, smo imeli učenci 1. skupine podaljšanega bivanja priložnost, da smo doživeli veliko zanimivih aktivnosti. Cel teden je bil namenjen druženju, sprostitvi in ustvarjanju.

V ponedeljek smo odšli v »šolski kino«, kjer smo si ogledali risanko Pogum. Učenci smo z  zanimanjem spremljali dogajanje v risanki in bili nad risanko zelo navdušeni.

V četrtek smo ustvarjali ježke iz papirja. Nastali so pisani ježki, ki bodo krasili našo učilnico in šolske hodnike.

V petek pa smo imeli čisto pravi kostanjev piknik. Doma smo s starši nabirali kostanj in ga prinesli v šolo, kjer smo ga na igrišču spekli in se z njim posladkali.

Ana Mavec, učiteljica OPB

TEDEN OTROKA 2018

Posted by admin on 26th september and posted in 1. skupina PB

TEDEN OTROKA 2018

Teden otroka (1.- 7. 10. 2018) je priložnost, ko otrokom in mladim omogočimo obilo zabave, druženja, smeha in zanimivih aktivnosti. Za učence podaljšanega bivanja smo pripravili naslednje dejavnosti:

Ponedeljek
FILMSKE URICE od 13.30 do 15.00.

Torek
USTVARJALNE VESELE URICE od 13.40 do 14.30.

sredo in četrtek poteka podaljšano bivanje po ustaljenem redu.

Petek
KOSTANJEV PIKNIK.
Kostanj zbiramo do četrtka. Kostanj naj bo narezan!

V času dejavnosti naj učenci ne odhajajo domov (grejo takoj po kosilu ali pred malico) .

Učitelji OPB

VESELE URICE – IGRE Z VODO – učenci 3. razreda

Posted by admin on 5th julij and posted in 8. skupina PB

Za zadnji konec tedna smo učitelji 8., 9. in 10. skupine v okviru Veselih uric pripravili igre z vodo, v katerih so učenci pokazali spretnosti in športni duh pri različnih štafetnih igrah. Pri igrah smo vodo uporabljali varčno, za posamezno igro pa smo uporabili odpadne lončke ter vedra in pripomočke, ki smo jih našli v šoli. Učenci so pri igrah uživali in se z vodo tudi osvežili, saj so bile Vesele urice izvedene na topel, sončen dan. Več povedo fotografije.

PRIREDITEV POKAŽI, KAJ ZNAŠ!

Posted by admin on 4th julij and posted in 8. skupina PB

Učenci so ob mentorstvu učiteljice sestavili program za nastop na prireditvi Pokaži, kaj znaš!, ki se je odvila v torek, 12. 6. 2018. Na prireditvi so svoje spretnosti na različnih, učencem najljubših področjih, pokazali učenci 8., 9., 10., 11. in 12. skupine. Ugotovili smo, da so med njimi bodoči napovedovalci, pevci, plesalci in drugi glasbeniki ter športniki. Nekateri so odkrili tudi svoj koreografski in kostumografski talent.

VARNO S SONCEM V 8. SKUPINI

Posted by admin on 4th julij and posted in 8. skupina PB

V okviru projekta Varno s soncem, ki je potekal v oddelkih podaljšanega bivanja, smo se najprej pogovarjali o nevarnostih prekomernega izpostavljanja soncu ter primerni zaščiti pred škodljivimi vplivi tega. Kasneje smo spoznanja upoštevali v vsakdanjiku ter izdelali zaščitno pokrivalo iz časopisnega papirja – legionarsko kapo.

8. SKUPINA PODALJŠANEGA BIVANJA

Posted by admin on 4th julij and posted in 8. skupina PB

V letošnjem šolskem letu smo si v 8. skupini, glede na okoliščine, da smo bili malo skupaj, vseeno skupne trenutke naredili zanimive in prijetne. Ponavadi smo po kosilu malo poklepetali in se sprostili z raznimi družabnimi igrami, potem pa smo ob športnih aktivnostih uživali na prostem ali pa ustvarjali, plesali, raziskovali v učilnici oz. v prostorih šole. Čas smo si vzeli tudi za delanje domačih nalog, branje in samostojno učenje. Najraje smo kaj ustvarjali, igrali nogomet, košarko in se šli štafetne igre. Skozi celo šolsko leto smo izvajali “mini oddelčni projekt” Učenec = učitelj, kjer so se učenci prostovoljci preizkusili v vlogi učitelja in s tem tudi izkusili ter uvideli, katere so dolžnosti in odgovornosti učenca. S pomočjo tega so postali odgovornejši.  Učenci so radi sprejeli učiteljevo vlogo in dokazali sebi in učiteljem, da je njihovo vedenje zelo pomembno za soustvarjanje šolske klime. O vtisih dela v naši skupini si lahko preberete v nadaljevanju, nekaj utrinkov pa smo ujeli tudi v objektiv.

KAJ MI JE BILO V PODALJŠANEM BIVANJU LETOS VŠEČ IN ZAKAJ

Powered By Wordpress || Designed By @ridgey28