HRANOZAVEST NA OŠ DRSKA NAS POVEZUJE

Na OŠ Drska budimo zavestno, odgovorno in spoštljivo ravnanje s hrano, zato smo 24. aprila budili našo hranozavest in obeležili Slovenski dan brez zavržene hrane v obliki kuharske delavnice. V gospodinjski učilnici se nam je pridružila tudi naša gostja Nuša Hudoklin iz Informacijske točka EUROPE DIRECT Novo mesto.
Učenci so se tako pri pouku gospodinjstva in izbirnem predmetu sodobna priprava hrana seznanili s problematiko zavržene hrane, ki jih je spodbudila k razmišljanju o trajnostnih prehranskih navadah in kako lahko sami poskrbijo, da hrana ne postane odpadek. Ker pa besede niso dovolj, so svoje na novo pridobljeno znanje uporabili v praksi.
Skupaj z mentorico Jožico Muhič in gostjo Nušo Hudoklin so iz zrelih banan, suhega kruha in ajdove kaše pripravili preproste in hkrati okusne jedi. Pripravili so namaz iz ostankov ajdove kaše, kruhov narastek, bananin kruh in bananin namaz. Vse reciklirane jedi so učenci popoldan predstavili na stojnici v šoli, ob prireditvi letošnje Rastoče knjige Eno z naravo: Skupaj rastemo in puščamo zelene sledi.
Za vse tiste, ki ste tokratno okušanje zamudili, pa vas povabimo, da uporabite kakšen naš recikliran recept in ga preizkusite v domači kuhinji.
Pa dober tek!
»Skupaj za manj odpadne hrane – danes, jutri in vsak dan.«