Šola v naravi – 2. dan

Terensko delo - iskanje organizmov v pohorskih vodah.

Spoštovani starši

Obveščamo vas, da navkljub dežju nadaljujemo z načrtovanimi dejavnostmi. Naš urnik je zapolnjen in ker učitelji spremljamo učence pri čisto vseh dejavnostih, po mobilniku nismo stalno dosegljivi.

Učenci bodo dosegljivi po šolskem mobilniku vsak dan med 19.15 in 19.30.

 

Nekaj današnjih dnevniških zapiskov:

Zreče, 16. 5. 2023

Dragi dnevnik!

Danes je bil zelo dober dan. Ta dan je bil dober zlasti zaradi kosila, ki je bilo zelo dobro! Brbončice so mi kar pele. Še vedno razmišljam o čuftih. Tudi pire je bil zelo dober. Ne morem odmisliti tega kosila. Za posladek smo dobili okusen mafin z borovnicami. Ko bom prišel domov, bom očetu naročil, naj naredi to kosilo.

Gašper Ž, 7. b

Danes je drugi dan v šoli v naravi. Z našo skupino smo plezali. Učiteljica nam je razložila vsa pravila. Najprej smo se v plezanju preizkusili na mali plezalni steni. Učiteljica nas je poklicala in začeli smo s plezanjem. Bil sem zelo nestrpen, saj nisem vedel, če mi bo uspelo. Počasi sem se opogumil in se odločil, da grem. Učiteljica mi je pomagala nadeti plezalni pas in začel sem plezati. Šlo mi je dobro. Splezal sem do vrha. Vsi so mi zaploskali! Bil sem zelo zadovoljen.

Nejc M., 7. b

Poln informacij sem, a povedal ti bom samo, kako sem doživel današnji orientacijski pohod. Razvrščeni smo po skupinah in danes je bila na vrsti orientacija. Začeli smo v učilnici, kjer nam je učitelj opisal dejavnost in nam razdelil kompase. Razdelil nas je v manjše skupine. Naša je odšla na pot druga. Pot smo začeli pri domu in nadaljevali po asfaltni cesti. Pri križišču sem se prvič ustrašil, saj sem mislil, da smo se izgubili, ko smo ubrali pot. Nadaljevali smo po pešpoti, nato po makedamu. Pot se je začela vzpenjati, prišli smo do stare pohorske hiše. Pot smo nadaljevali v že znanem okolju. Ko smo prišli do doma, sem z olajšanjem sprejel, da nam je uspelo.

Patrik P., 7. c

 

Dragi dnevnik,

danes smo se res zabavali. Bili smo na orientacijskem teku. Pot se je vila po gozdu, makedamu in travi. Navodila so bila zelo dobra, zato smo vedeli, kam moramo. Enkrat bi skoraj zašli, a smo se vrnili na pravo pot. Bilo mi je zelo všeč, no, v resnici je bilo zelo avanturistično. Komaj že čakam naslednji daljši tek. Želim si tudi , da se bo v petek vreme izšlo kot se je danes.

Jaš D., 7. b

Dragi dnevnik,

današnji dan je bil večinoma namenjen naravoslovju. Res je bilo zanimivo, ko smo po malici odšli na daljši sprehod po gozdu. Tam smo opazovali lišaje po drevesih, živali in drevesne vrste. Največ pozornosti smo namenili listju dreves, ki smo ga nabrali po skupinah. Zelo mi je bilo všeč, da smo lahko v roke prijeli močerada. Bil je sluzast in luštkan, vendar nenevaren za nas. Po koncu sprehoda smo si skupaj ogledali in razvrstili liste dreves, ki smo jih nabrali.

Zara M., 7. a

 

Dragi dnevnik,

danes smo imeli z našo skupino lokostrelstvo. Malce sem zamudil odhod v klet, kjer smo izvajali dejavnost. Učiteljica nam je predstavila pravila lokostrelstva. Nato smo poskusili tudi sami. Na koncu sem bil drugi, Adnan in Voranc pa prva. Po uri lokostrelstva smo odšli v učilnico, kjer smo igrali družabne igre.

Eldar K., 7. a

 

You may also like...

Accessibility