1. dan šole v naravi v CŠOD Gorenje

Sedmošolci smo varno prispeli v CŠOD Gorenje in se prijetno namestili v prenovljenem domu. Kuharice so nas presenetile z odličnim kosilom, ki smo ga pojedli s slastjo. Po kosilu smo se odpravili na sprehod in si ogledali tipično pohorsko hišo, se orientirali na razgledni točki in spoznali naravne značilnosti Pohorja. Po vrnitvi v dom smo se sprostili na igrišču. Sledi večerja, pisanje dnevnika in večerni sprehod …

Še nekaj dnevniških zapisov današnjega dne:

Dragi dnevnik,

danes smo šli na pohod. Bilo je odlično. Najbolje sem si zapomnila pohorsko hišo. Učiteljica nam je o njej povedala veliko zanimivosti, npr. o tem, kako so v tej hiši živele različne družine. To me zelo zanima in  mi je bilo všeč. Na žalost si nismo mogli ogledati njene notranjosti. Ni mi bilo všeč, da so povsod letele žuželke.

Nikolina V., 7. c

 

Moj dnevnik, 1. dan

Popoldne smo se odpravili na pot do znamenite pohorske hiše, ki je zelo stara. Zgrajena je iz lesa. Nato smo se vrnili v vas in se sprehodili do cerkve. Pot je bila zelo lepa.

Lara S., 7. b

Dragi dnevnik,

danes smo prispeli v Gorenje pri Zrečah, kjer bomo ostali do petka. Všeč mi je bil pohod, na katerem smo izvedeli nekaj o stari pohorski hiši. Narejena je iz lesa, saj ga imajo v pohorskih gozdovih veliko. Na tem pohodu smo se sprehodili tudi čez vas. V centru vasi stoji cerkev, krita s skrilavci. Narava je zelo lepo urejena, tudi gozdovi so lepi in brez odpadkov. Ko smo se vrnili v CŠOD Gorenje, nas je pričakal topel šmoren.

 

Anja B., 7. a

 

Lepo vas pozdravljamo,

vaši sedmošolci z učiteljicami Suzano, Milijano in Simono

 

You may also like...

Accessibility