Kuhanje na mednarodnem kongresu

V tem tednu v Termah Čatež poteka mednarodna konferenca ali 11.
Central European Congress on Food and Nutrition, krajše CEFood 2022, s
častnim pokroviteljstvom predsednika države, Boruta Pahorja.

V sredo, 28.9.2022, na Slovenski dan, smo ob številnih ponudnikih lokalnih
ali tradicionalnih slovenskih sestavin, na inovativne načine pripravljenih
jedi in pijač, z vabilom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,
imeli priložnost predstaviti tudi projekt Kuhnapato, ki s svojim poslanstvom
motivira otroke k uporabi le-teh, sezonskih sestavin iz okolice in uči
osnovnošolce uporabiti jih v jedeh, na preprost način, v odnosu do dediščine
in zdravega načina življenja.

Učenci OŠ Drska smo pripravili ajdove štruklje s sirom in štruklje s cvrtjem in porom. Svoje kuharske in govorne veščine smo predstavili številnim tujcem na mednarodni konferenci.

Učenci OŠ Drska z mentorico Jožico Muhič

You may also like...

Accessibility