PROJEKT PEN PAL

V četrtek, 8. 6. 2023, smo v Izrael poslali paket, ki je vseboval pisma in drobne pozornosti 143 učencev 6. in 7. razreda, ki so bili vključeni v mednarodni projekt Pen Pal. V spodnjih zapisih si lahko preberete vtise učencev.

Dopisovanje mi je bilo všeč, saj sem spoznal osebo iz Izraela. Naučil sem se tudi dva nova stavka v njihovem jeziku. Poskusil sem zelo dobre prigrizke in sedaj imam prijateljico iz Izraela. Tudi prihodnje leto si želim dopisovati. – Jaš D.

I think it’s a great experience. I like how we meet new people. And a big plus is how we can try their candy. Overall, I liked it very much. – Nika G.

Ta dogodivščina je bila zelo zanimiva. Spoznala sem novo prijateljico, ki je skoraj takšna kot jaz. Predstavila mi je svojo vero judovstvo in zato sem imela tudi predstavitev na to temo. Všeč mi je, da je bila zelo odkrita do mene in se je lepo predstavila. Ne bi nič sprememb, ker je bilo zelo zabavno in lepo. – Lea

Rad si dopisujem z učenci iz Izraela, saj tako spoznam novo kulturo in ljudi. – Aleksander

Všeč mi je, kako si dopisujemo in si povemo, kako se imamo in kako preživimo šolsko leto ter kaj počnemo. – Voranc

Dopisovanje s sovrstniki iz Izraela mi je bilo všeč, ker sem tako spoznala nekaj novega o izraelskih običajih, kulturi in tudi spoznala nove osebe. Ni mi bilo tako všeč, da je trajalo veliko časa, da je paket s pismi prišel iz ene v drugo državo. Res bi si želela, da bi to dopisovanje še imeli v naslednjih razredih. – Zara M.

Dopisovanje je bilo zanimivo in zabavno. Všeč mi je bilo, ker smo se morali potruditi, da bo pismo čitljivo in razumljivo napisano. Ni mi bilo všeč, da je trajalo tako dolgo, da so prišle pošiljke, a vem, da najverjetneje ne bi moglo iti hitreje. Izkušnja mi je bila všeč. Priporočam, da bi jo imele vse generacije naprej, saj se marsičesa naučiš in najdeš nove prijatelje s katerimi si lahko dopisuješ tudi izven šole. – Gal Š.

Dopisovanje se mi zdi zelo lepo. Vesela sem, da lahko spoznam novo osebo in da vem, kaj rada počne, kaj rada je in kaj je njen hobi. Vesela sem tudi, da dobim njeno pismo in ga preberem. Spoznala sem tudi njihovo kulturo in navade. Zelo rada napišem pismo, ki ga bo ona dobila. Zelo sem vesela, da sem si lahko dopisovala. – Enisa

Pri dopisovanju sem spoznal drugačno kulturo, običaje in zanimivosti. 🙂  – Ermin

Mislim, da je ta izkušnja zanimiva. Nikoli se še nisem pogovarjal z nikomer iz Izraela pred tem. To se mi zdi zanimivo. Izvedel sem tudi nekaj novega o njihovi kulturi. – Rok D.

Dopisovanje z učenci iz Izraela mi je bilo zelo všeč. Veliko sem se naučila o svoji prijateljici iz Izraela. Naučila sem se, da ima ljubljenčke, da je pred kratkim imela rojstni dan in veliko več. Poskusila sem tudi različno hrano iz Izraela. – Amra

Všeč mi je, saj spoznavamo nove stvari o njihovi državi in bivanju tam. Všeč mi je tudi, da dobimo nove prijatelje in jih lahko bolje spoznamo. Tudi če ne gremo v njihovo državo, zdaj vemo, da jih lahko spoznamo na drugačen način. S tem pa se učimo tudi pisanja v angleščini. – Anja B.

You may also like...

Accessibility