PODJETNIŠKE AKTIVNOSTI

Osnovna šola Drska se je tudi v letošnjem šolskem letu udeležila dveh podjetniških projektov, in sicer ZUIP (Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti) ter Startup vikend, ki ju finančno podpira Javna agencija SPIRIT Slovenija. Tokrat smo v konzorciju šol sodelovali z OŠ Šentjernej, OŠ Šmarjeta, OŠ Škocjan in OŠ Brusnice ter Razvojnim centrom Novo mesto.

Naslov letošnjega izziva aktivnosti ZUIP je bil ‘Umetniška moč onkraj platna’. V treh dneh (28. 9., 29. 9. in 5. 10. 2023) so učenci različnih osnovnih šol pod vodstvom izvajalke programa ge. Gabriele Gabrovec odkrivali inovativne načine za podporo in opolnomočenje umetnikov na njihovi ustvarjalni poti.

10. in 11. novembra pa so se učenci predmetne stopnje udeležili Start up vikenda. Pod mentoriranjem Marka Vukobrata iz Razvojnega centra so učenci v dveh dnevih prisostvovali različnim predavanjem, s pomočjo katerih so spoznavali posamezne segmente poslovnega načrta.

Na letošnjem projektu so mlade podjetnike Osnovne šole Drska zastopali Karla Mirtič, Nika Gazvoda, Rebeka Robek, Teja Šmajdek, Gal Grubar in Matej Tržok. Skozi opazovanje in raziskavo so ugotovili, da bi ljudjem v deževnih dnevih bodisi zaradi prepolnih rok bodisi mrzlega vremena prav prišel pripomoček v obliki brezročnega dežnika.

Svojo rešitev, Brezročni dežnik, so ob zaključku uspešno predstavili pred dvočlansko strokovno komisijo, drugimi udeleženci in mentorji. S svojo idejo so osvojili 2. nagrado ter nagrado obisk Escape room – Soba pobega Novo mesto.

Koordinatorici podjetniških dejavnosti: Mojca Rodič in Ana Pavlič

 

You may also like...

Accessibility