10. obletnica projekta Rastoča knjiga na OŠ Drska

Vseslovensko gibanje Rastoča knjiga na Osnovni šoli Drska poteka že deseto leto. Z zaključno prireditvijo letošnjega sicer celoletnega projekta smo danes vabljenim gostom, nekdanjim zaposlenim, učencem in zaposlenim pokazali skupno delo.

V letošnjem šolskem letu smo za vodilo projekta vzeli črko S. Iskali smo vrednote in našli solidarnost, skupnost, srečo, smeh, svobodo, spoštovanje, Slovenijo, slovenščino, sprejemanje, srčnost in SODELOVANJE.

Med letom smo se intenzivneje povezovali s posamezniki, društvi in organizacijami iz okolice, jih obiskali, se srečevali, med tem pa se tudi marsikaj naučili. Številna sodelovanja so opisana v 8. publikaciji Rastoče knjige z naslovom Čas za sodelovanje in predstavljena na istoimenski razstavi na hodnikih šole. Nekaj kulturnih točk smo prikazali na prireditvi. Častni pokrovitelj dogodka je bil Državni svet Republike Slovenije. Slavnostni govor je imel državni svetnik Bojan Kekec. Nekaj besed pa sta spregovorila še dr. Janez Gabrijelčič, ustanovni član Društva Rastoča knjiga in častni občan Novega mesta, ter v. d. ravnatelja, David Imperl. Slednji se je zahvalil dosedanjima ravnateljicama, Nevenki Kulovec, ki je s projektom začela in ga uspešno peljala vrsto let, in mag. Nataliji Novak.

Izdajo publikacije so podprli: Krajevna skupnost Drska, Mestna občina Novo mesto, ID Shop, Elektronika Hrovat, Komunala Novo mesto, Lekarna Novak in Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto.

Povezava do letošnje 8. Rastoče knjige OŠ Drska

Povezava do nabora Rastočih knjig preteklih let na OŠ Drska

Zapisala: Zala Zabukošek

You may also like...

Accessibility