PREDSTAVITEV POKLICA ZDRAVNIKA

Osmošolci smo se odločili, da se bomo že letos usmerili v poklicno informiranje, zato smo k sodelovanju povabili naše starše. V petek, 24. 11. 2023, nas je obiskala Petra Tomaževič Pupić, dr. medicine, specialistka splošne kirurgije. Predstavila nam je pot do poklica zdravnika in njeno področje dela. Spoznali smo vrednote in lastnosti, ki poleg Hipokratove prisege vežejo prave zdravnike: empatija, sodelovalnost, vztrajnost, natančnost, mirnost, odprtost za vseživljenjsko učenje. Presenetilo nas je, koliko bolnišničnega osebja je potrebnega za izpeljavo ene operacije: poleg zdravnikov specialistov so tu specializanti (pripravniki), anesteziologi, “umite” in “neumite” medicinske sestre, strežnice ter snažilke. Vsi skupaj v timskem duhu in z veliko mero optimizma poskrbijo, da operacija poteka tako, kot mora.

Na koncu smo se lahko tudi sami preizkusili v vlogi zdravnika. Poslušali smo srce, pregledovali ušesa in celo šivali “rane”.

Gospe Tomaževič Pupić se zahvaljujemo za izvrstno predstavitev medicinskih poklicev in upamo, da se bo v prihodnosti več mladih odločilo zanje.

8. c

You may also like...

Accessibility