EUROPEAN SCHOOL SPORT DAY (EVROPSKI ŠPORTNI DAN) / DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

V tem tednu so bili učenci OŠ Drska (Novo mesto) zelo aktivni. Potekal je Evropski šolski športni dan in 23. 9. smo praznovali Dan slovenskega športa.

Letos so sodelovali učenci iz 1., 3., 6, 7., 8. in 9. razredov in njihovi učitelji. 326 učencev in 21 učiteljev je v četrtek 23. 9. in petek, 24. 9. 2021, migalo in bilo športno aktivnih celo dopoldne.

Učenci prvih razredov so obiskali Društvo paraplegikov Novo mesto. Tam so izvajali in sodelovali pri različnih športnih dejavnostih. Učenci tretjih razredov so se odpravili na pohod po okolici Novega mesta. Vmes je tudi bilo dovolj časa za igranje in sproščanje na igralih in seveda za malico.

Učenci predmetne stopnje so imeli atletski športni dan, ki je potekal v šoli in njeni okolici. Učenci so se potegovali za najboljše osebne dosežke v posameznih atletskih disciplinah (tek na 300 in 60 metrov, suvanje krogle, metanje vorteksa, skok v daljino in skok v višino). Učitelji ŠPO smo dobili rezultate, s katerimi bomo sestavili reprezentanco šole na šolskih atletskih tekmovanjih.

Učenci so bili navdušeni in so aktivno in športno sodelovali pri vseh dejavnosti. Na koncu dneva so bili malo utrujeni, predvsem najmlajši. Čeprav je bilo jutro bolj hladno, vreme je zdržalo in skupaj smo preživeli prijeten, topel ter aktiven dan.

1

5

3

4

 

You may also like...

Accessibility