V CŠOD Breženka osmošolci aktivno izkoristijo vsako minuto dneva v pestrih dejavnosti – Torek

Piran, 19. 10 2021

Dragi dnevnik!

Danes smo šli s kanujem na morje. Najprej smo se oblekli v rešilne jopiče, se sezuli, vzeli veslo in šli po kanu. Ko smo se vozili po morju, smo se velikokrat ustavili.

Filip Smiljanić

Danes smo se srečali z novimi izzivi. »Zgodaj« zjutraj, po zajtrku, smo se odpravili k morju, kjer smo pripravili kanuja. Usedli smo se v kanu, poslušali navodila učitelja in odrinili z obale. Med veslanjem smo se zabavali, na morju smo videli ribiče in gojišče školjk.

Armina Fatić

Danes sem prvič »kanujala 😊«. Bilo je zabavno, saj smo dobili rešilne jopiče in vsak svoje geslo. Preden smo šli v kanu, smo se sezuli in učitelj nam je pimagal »zlezti« vanj. Razlagal nam je o varovanju okolja in školjkah.

Tjaša Kezić

Danes smo delali v skupinah, ampak je bilo zelo zanimivo, najbolj do sedaj. Opazovali smo živali okoli jezera, spoznali pa smo tudi rastline. Opozorili so nas tudi, da ne smemo metati smeti, da moramo biti v okolici tiho. Bilo mi je všeč.

Sanda Murtić

Rad bi ti povedal o današnjem dnevu. Igre, ki smo jih igrali, so bile zelo zabavne. Najbolj všeč mi je bila igra »Križec, krožec«. Potem smo igrali še odbojko in seveda zmagali.

Dušan Krbanjević

Danes sem se imela zelo lepo. Vozili smo se s kanuji in se zapeljali vse do gojišča školjk. Seveda smo imeli v kanuju rešilne jopiče in veslo. Za eno smer po morju smo potrebovali 20 minut.

Edna Šumar

Danes sem se zelo zabaval pri »kanuizmu«. Prvič v življenju sem vozil kanu in to po morju. Bilo je težko, a hkrati zabavno. Med vožnjo je bilo vroče, a nas je ohladilo morje. Nekajkrat sem ponesreči poškropil sošolko, ki je bila jezna.

Danes smo se šli športne igre. Na začetku smo se igrali »Križec, krožec«, nato pa smo se preizkusili še v odbojki. Razdelili smo se v dve ekipi in odbojko igrali na mivki. Med igro smo se zabavali, pogovarjali in se »hecali«.

Jaka Zrilič Ferbežar

Po zajtrku smo imeli športne igre. Jaz sem igrala odbojko na pesku in sem se pri tem zelo zabavala. Igrali smo v mešani ekipi in navijali drug za drugega.

Nejla Murtić

Skupaj z učiteljema smo šli do obale. Tam sta nam razložila, kako veslamo in kam gremo. Najprej smo razdelili rešilne jopiče in stopili v kanu. Na začetku me je bilo malo strah vode, a sem se kasneje navadil. Med veslanjem po morju smo se ustavljali in poslušali razlago o školjkah in klifih.

Bleron Rustemi

Ko smo končali z igro odbojke na mivki, smo šli do kolen v morje. Potem smo igrali igro »Križec, krožec« in končno smo imeli tudi vožnjo s kanuji po morju. Se vidiva jutri.

Marc Pavlič

Danes sem odšle »kanucirat« s svojo skupino. Najprej smo oblekli rešilne jopiče, vzeli vesla in se naučili osnov veslanja. Iz zaliva smo se odpeljali na odprto morje in si ogledali gojišče školjk v Strunjanu. Ta izkušnja mi je bila všeč in zanimiva. Rad bi jo ponovil še enkrat.

Nik Zanoški

Danes sem drugi dan šole v naravi. Najljubša dejavnost do danes je veslanje. Na začetku ni nihče znal veslati, a smo potem »leteli kot strela«. Učitelj nam je med vožnjo razlagal o lovu na piranje. Pred sabo smo lahko videli tudi Trst. Bila je izjemna dogodivščina.

Miha Pavlič

Danes sem se preizkusila v veslanju s kanujem. Učitelj nam je razložil pravila, oblekli smo rešilne jopiče, pobrali vesla in se odpravili v kanu. Najprej smo se ustavili pod najvišjim klifom na Jadranu, ki je visok 37 m. Ugotovili smo tudi, zakaj imajo boje črno zastavico. Bilo je zelo zabavno in bi to še kdaj ponovila.

Evelin Delić Verstovšek

Danes se dan ni začel tako dobro, saj nisem dobro spala. Ko sem bila v sobi že budna, je prišel na vrata »naša budilka Miha«, ki je zaigral na harmoniko. Potem smo jutro nadaljevali s telovadbo ob morju.

Lana Pia Skrbinek

Najbolj mi je bila všeč vožnja s kanujem. Primerno smo se oblekli, pripeli rešilne jopiče in vzeli vsak svoje veslo. Kanu smo spustili v vodo in se počasi usedli. Nato smo lahko veslali na učiteljev znak. Veslanje ni bilo tako težko. Najbolj srečen sem bil, ker sem lahko veslal po morju.

Emil Mustedanagić

Danes dopoldne smo imeli tri dejavnosti. »Kanujanje«, športne igre in raziskovanje jezera. Najbolj zabavna je bila seveda vožnja s kanujem. Veslali smo do gojišča školjk, z morja smo opazovali Strunjan, Trst in klife. Naučili smo se veliko novega.

Iva Teraš

Danes smo počeli veliko aktivnih in zanimivih dejavnosti. Najprej smo imeli športne igre, in sicer 4 v vrsto. Igrali smo jo na pesku. Naša skupina je zmagovala večino časa. Naenkrat pa sva se sošolko zaleteli in padli na tla. Z nama je bilo vse v redu.

Saša Papež

Danes smo imeli med vsemi različnimi dejavnostmi tudi vožnjo s kanujem. Po navodilih smo se usedli v kanu in veslali po morju. Ogledali smo si gojišče školjk. Videli smo tudi Trst in v ozadju tudi Triglav. Na poti nazaj k obali smo tekmovali z drugim kanujem in tudi zmagali.

Tosja Živković

Danes sem bil najbolj navdušen nad veslanjem. Na začetku nam je učitelj razložil, kako veslati. Po poučnem predavanju smo si nadeli jopiče in vzeli vesla. Počasi smo se odpravili v kanu. Veslali smo do najbližjega školjčišča v Strunjanu. Veliko novega sem izvedel o školjkah. Videli pa smo tudi, kako rastejo.

You may also like...

Accessibility