3. srečanje v projektu »Krka, zelena žila do srca«

 

Pohvala učencem 6. b Evi Burgar, Niki Gazvoda, Mateju Kolencu, Metinu Djemailiju za odličen nastop na kulturnem programu. Šestošolci so v sredo, 11. maja 2022, sodelovali v Drašči vasi na kulturnem programu 3. srečanja projekta »Krka, zelena žila do srca«. Hkrati smo obeležili tudi rojstni dan pisateljice Ivanke Mestnik.

V projektu uresničujemo cilje, da se ljudje ob dolenjski lepotici Krki bolje spoznamo, raziskujemo življenje ob Krki nekoč in danes ter  povezujemo  staro in mlado generacijo.  Poleg Osnovne šole Drska sodelujejo v projektu tudi ostale dolenjske šole.  Letošnji kulturni program smo pripravili učenci OŠ Žužemberk – PŠ Šmihel, OŠ Zagradec in OŠ Drska.

Učenci 6. a, 6. b in 6. a so januarja 2022 ob mentorstvu učiteljic slovenščine na predmetni stopnji  na kulturnem dnevu poustvarjali po literarnem delu Ivanke Mestnik Gorjanski škrati v kraljestvu Brbuča.  Pisali so izvirne scenarije in izdelali lutke, ki so jih uporabili v lutkovni igrici. Idejne zamisli šestošolcev smo povezali v scenarij za krajšo gledališko igrico Brbuč in škrati ter v vsebini na igriv način izpostavili ekološko tematiko onesnaževanja reke Krke.

Po končanem kulturnem programu smo se učenci in mentorji fotografirali s slavljenko Ivanko Mestnik in koordinatoricama  projekta Nevenko Kulovec in Slavko Vidic. Na krajšem srečanju mentorjev in ravnateljev  osnovnih šol smo se dogovorili za delovni program, 4. srečanja 11. maja 2023.

Učence  sva spremljali ravnateljica mag. Natalija Novak in učiteljica slovenščine Lidija Skube.

 

You may also like...

Accessibility