20. obletnica Osnovne šole Drska

V četrtek, 19. oktobra 2022, smo učenci in zaposleni na prireditvi Zapuščina združuje obeležili 20. obletnico delovanja Osnovne šole Drska. Vse zbrane obiskovalce so nagovorili ravnateljica Natalija Novak, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, nekdanja ravnateljica Nevenka Kulovec in predsednica KS Drska Mira Retelj. Gosti prireditve so bili bivši učenci šole, nagrajenci šole v času od leta 2012 do leta 2022, predstavniki sveta zavoda in sveta staršev ter g. Janez Gabrijelčič, pobudnik projekta Rastoče knjige na OŠ Drska.

V vezno besedilo prireditve smo vključili prispevke desetih nagrajencev šole od leta 2012 do 2022. Trije nagrajenci so bili prisotni tudi na prireditvi. Program so popestrile plesne, pevske, glasbene in inštrumentalne točke mlajših in starejših učencev.

Ob tej priložnosti sta bili predstavljeni tudi knjižni publikaciji Zbornik ob 20-letnici šole, ki  ob sliki in besedi vsebuje zgodovinski pregled najpomembnejših dogodkov zadnjih 10 let ter 7. Rastoča knjiga z naslovom Zapuščina združuje. V rastoči knjigi so zbrani prispevki učencev, ki so se z učitelji  v lanskem šolskem letu ustvarjalno poigravali s črko Z. Skupaj so se zapletali, se zabavali, zanimivo ustvarjali, marsikaj zvili in zalepili, veselo zapeli, zaigrali in na koncu tudi zmagali z novo rastočo knjigo.

Osnovna šola Drska, vse najboljše za 20 let!

 

Zaposleni OŠ Drska

 

You may also like...

Accessibility