SVETOVNI DAN HRANE (16.10.)

Svetovni dan hrane je dan, ko se lahko zamislimo, kako dobro nam gre glede hrane ali pa tudi ne … Šola učencem ponuja tri obroke (zajtrk/malico, kosilo, popoldansko malico). Jedilniki so usklajeni s smernicami ministrstev in v sodelovanju več oseb. Obroki so uravnoteženi, jedilniki se ne ponavljajo, veliko je sezonskega sadja in zelenjave, domačega mleka lokalnih dobaviteljev. Kljub temu veliko učencev ne vzame vseh jedi, še vedno je (občutno) preveč zavržene hrane.

Tudi v šolski knjižnici smo se spomnili na dan hrane. V mesečni knjižni uganki smo učence spraševali, kakšno bi bilo njihovo najboljše kosilo. Med odgovori najdemo: testenine, njoke, pečen krompir/pomfri, hrenovke, sladoled, palačinke. Najdejo pa se tudi taki, ki uživajo v mlincih, paradižnikovi juhi, prežganki. Seveda je nekaj učencev predlagalo tudi hamburgerje in čevapčiče.

Učenci odgovore na knjižno uganko zapišejo na lističe, konec vsakega meseca izžrebamo enega srečneža. Kdo je tokratni? … Odgovor lahko učenci najdejo v knjižnici.

Zapisala knjižničarka Mojca Mežik.

You may also like...

Accessibility