PLANINSKI KROŽEK (6. do 9. razred)

Spoštovani starši, spoštovani učenci in učenke,

v letošnjem šolskem letu bo na OŠ Drska po nekaj letih premora ponovno organiziran planinski krožek za učence od 6. do 9. razreda.

H krožku vabim vse ljubitelje narave, planin in gora. Obvezna oprema so dobri pohodni čevlji, zaželeno je osnovno znanje obnašanja v gorah. Da bomo podrobneje spoznali lik planinca in planinsko teorijo, se bomo nekajkrat mesečno srečevali na planinskem krožku. Enkrat mesečno bomo v sodelovanju s Pohodniškim društvom Novo mesto organizirali planinske pohode na različne slovenske planine in vrhove. Učenci se bodo imeli možnost včlaniti v planinsko društvo in prejeli planinske dnevnike, v katere bodo vpisovali vtise in zbirali žige osvojenih vrhov.

V soboto, 16. 9., vas vabimo na prvi pohod v letošnjem šolskem letu. Povzpeli se bomo na najvišji vrh Dolenjske – Kum, ki ga domačini imenujejo kar Zasavski Triglav. Podrobnosti razpisa si lahko ogledate na spodnji povezavi.

23 04 Kum – Razpis

Na pohod se lahko prijavite pri vodnikih, objavljenih v razpisu ali mentorici po elektronski pošti simona.lesnjak@os-drska.si ter eAsistentu.

Pojdimo skupaj varno v gore!

 

Simona Lešnjak,

mentorica planinskega krožka

You may also like...

Accessibility