3. dan šole v naravi

Nekaj utrinkov današnjega dne:

Danes sem se zbudil utrujen, z občutkom domotožja. Spet smo šli vsi v svoje skupine. Učiteljica nam je razložila pravila, smeri in nekaj ključnih podatkov za orientacijo. Razdelili smo se v skupine po štiri. Štartali smo tretji in na koncu bili prvi. Pot je bila utrujajoča in težavna. Boil sem utrujen, a smo morali nadaljevati. Ker smo krenili po napačni poti, smo izgubo nadoknadili s tekom. Ko smo se vrnili, smo bili zelo veseli in zadovoljni, saj smo imeli najkrajši čas. Uporaba kompasa ni enostavna, a sedaj mi je malce bolj jasno, da črka S na kompasu ne pomeni severne strani neba.

Gal Š., 7. a

Po dopoldanski malici smo odšli na orientacijski pohod. Orientirali smo se s pomočjo kompasa in okolice. Šli smo skozi gozd mimo izvira pitne vode in stare pohorske hiše, vračali pa smo se po gozdni poti do glavne ceste. Zelo sem uživala. Po končanem pohodu smo se o njem pogovorili v kleti.

Zaja Š., 7. b

Po popoldanskem prostem času sem skoraj zamudil na dejavnost. Najprej smo reševali učne liste za slovenščino. Z nami so bili študenti Filozofske fakultete Maribor, ki so nam pomagali pri delu. Po rešenem listu smo sestavljali točko za jutrišnji nastop. Eldar, Amar, Adnan, Rok, Aleksej in jaz smo se odločili, da bomo naredili predstavo z nogavicami. Zadovoljni smo z našo vsebino. Malo smo povadili in končali.

Metin D., 7. b

Današnji dan mi je bil zelo všeč. Imeli smo lokostrelstvo. Na obisk je prišla tudi ravnateljica. Streljal sem prvi. Čeprav nisem znal, mi je dobro šlo. Ko smo tekmovali za točke, sem dosegel 39 točk.

Rilind N., 7. b

Danes smo z mojo skupino imeli lokostrelstvo. Imela sem tremo, ker že dolgo časa nisem v rokah držala loka. Ko smo imeli vaje, sem se bolj sprostila, saj me je gledala učiteljica in sem vedela, da ne delam nič narobe. Osvojila sem 34 točk. Bilo je zabavno.

Karla M., 7. b

Danes sem drugič v življenju streljal z lokom. Najprej smo dobili navodila za streljanje in tako smo se pripravili. Najprej so streljale punce, fatnje pa smo odšli v učilnico in imeli družabne igre. Čez eno uro smo nastopili fantje in jaz. Najprej smo imeli poskusno vajo, nato pa je šlo zares. Obe rundi mi je šlo odlično in na koncu sem zmagal. Bil sem zelo vesel in ponosen nase. To je bila prva resna zmaga v mojem življenju.

Maj D., 7. a

Ugani, danes je že tretji dan. To je šlo hitro! Bil je čas aktivnosti, a prva skupina se je odločila, da bo ostala kar pri pisanju. Pisali smo preverjanje slovenščine. Šlo mi je kar dobro. Ko smo končali, smo začeli izbirati točke za disko. Danes je bil uspešen dan.

Zoja M., 7. b

Danes smo imeli lokostrelstvo. Šlo mi je kar dobro od rok. Bila je ena mojih najljubših aktivnosti. Prvič mi ni šlo najbolje, a tretjič sem zadela točno v sredino. Odličen občutek! Drugim dekletom je tudi šlo zelo dobro. Določena so me kar presenetila. Po naši rundi so bili na vrsti fantje. Ta čas smo igrale v jedilnici enko in remi. Občutek streljanja s puščico je bil res dober. Bila sem zelo vesela in vsem bi priporočala, da poskusijo.

Eva B., 7. b

Danes smo imeli orientacijski tek. Pred tem smo se naučili uporabljati kompas. Učiteljica nam je dala navodila in odpravile smo se na pot. Na začetku smo se čisto izgubile, ampak nam je učiteljca za šport malo pomagala, da bi nadaljevale pot. Uspele smo ga končati v 31. minuti. Bilo je kar zanimivo.

Amra G., 7. b

Danes je bil najboljši dan, odkar smo prišli. Imeli smo lokostrelstvo. Sprva smo imeli tri poskusne strele, pri čemer mi ni šlo najbolje. Ko je šlo zares, pa sem se odrezala veliko bolje. Skupaj sem zadela trideset točk. Bila sem zelo presenečena nad svojim rezultatom. Danes je bil res dober dan!

Nikolina V., 7. c

Danes je bil zelo dober dan. Ali veš, zakaj? Ker smo dobili bonbone od ravnateljice in učiteljice Pečaver.

Andrea N., 7. c

Danes, 17. 5. 2023, smo plezali po plezalni steni. Najprej smo se ogreli in začeli plezati po mali steni. Nato smo se vzpeli na veliko. Bilo me je malo strah, a sem priplezal skoraj do konca. To je bil najboljši dan!

Zoran K., 7. b

Danes mi je bilo všeč, ko smo plezali. Bila sem živčna in nisem verjela vase. Na začetku smo delali vaje, ki mi niso šle najbolje. Ko je prišel čas za plezanje, me je bilo malce sram. Na koncu mi je uspelo in bila sem ponosna!

Lily F., 7. b

Po malici smo odšli v telovadnico, kjer smo plezali. Ko sem končno prišel na vrsto, sem splezal zelo visoko. Bil sem ponosen nase. Prišel sem dol in šel igrat badminton, nato pa družabne igre. Bilo je zabavno.

Urban G., 7. c

Spet sem se zbudil ob šesti uri zjutraj. Najbolj mi je bilo všeč lokostrelstvo. Ko sem poskusil v petem razredu, me je bilo strah, sedaj pa je bilo lahko. Zadel sem 43 točk. Bil sem med boljšimi.

Elvin J., 7. c

Danes je bil dober dan. Z našo skupino smo se odpravili v gozd. Tam smo spoznavali lišaje, ki so nam povedali, kako onesnaženo je območje. Pri domu je zrak srednje onesnažen. V gozdu je malo bolje. Potem smo imeli odmor in se še enkrat odpravili v gozd. Nabrali smo veliko listov, ki smo jim po povratku v učilnico določali vrsto.

Leon G., 7. c

Danes je bil še en enkraten dan. Po zajtrku smo imeli delavnico orientacije. Za začetek smo ponovili znanje o kompasu in orientaciji. Postavili so nam krajši pohod po gozdu in vasi. Uspešno smo opravili nalogo. Zvečer pa sta nam naša razredničarka in ravnateljica razdelili bonbone. Po zasluženi pridnosti smo si zvečer lahko ogledali ligo prvakov v nogometu.

Voranc J. V., 7. a

Danes smo delali veliko stvari. Najbolj mi je bilo všeč plezanje. Stena je bila tako visoka, da je bilo vse malo strah. Ko smo začeli plezati, je bilo zelo zabavno. Dobili smo tudi magnezij, da nam roke niso drsele. Zvečer smo si ogledali ligo prvakov.

Maks T., 7. a

Ta dan je bil malo dolgočasen. Šli smo v gozd gledat lišaje, a me take dejavnosti ne zanimajo preveč. Bolj sem užival v lokostrelstvu, saj take stvari rad počnem. Moral sem biti zelo previden in natančen, saj majhna napaka že lahko pomeni, da puščica odleti drugam. Hrana mi je tukaj zelo všeč. Skoraj bi pozabil – s prijatelji sem igral blackjack. Bilo je zelo zabavno!

Nejc M., 7. c

 

 

 

You may also like...

Accessibility