PRIZNANJE ZA NAJBOLJŠO KAMPANIJO ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane

V petek, 9. junija 2023 je na gradu Fužine potekal zaključni dogodek projekta HRANA NI ZA TJAVENDAN. Na zaključnem dogodku so pod okriljem EKO ŠOLE in v sodelovanju z Lidl Slovenija slovesno razglasili zmagovalce in se jim zahvalili za njihov trud in delo v iztekajočem šolskem letu.

Projektu, ki že vrsto let združuje slovenske šolarje in otroke v prizadevanjih za manj zavržene hrane, se je v šolskem letu 2022/2023 pridružilo rekordno število, kar 215, vrtcev, osnovnih in srednjih šol ter fakultet, skupno pa je sodelovalo več kot 14.500 otrok in mladostnikov ter 933 mentorjev.

Projektu Hrana ni za tjavendan se na OŠ Drska priključujemo že šesto leto. Projekt ima veliko poslanstvo in poteka z namenom zmanjševanja količine zavržene hrane, ozaveščanja o učinkoviti porabi in reciklirani obliki hrane ter krepitev odgovornega ravnanja s hrano.

V letošnjem šolskem letu smo na naši šoli v sklopu Dan zdrave šole brez zavržene hrane z različnimi aktivnostmi in ozaveščanjem bili izbrani med tri zmagovalne projekte in prejeli priznanje za NAJBOLJŠO KAMPANIJO ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane.

V sklopu projekta pa je v natečaju Reciklirana kuharija nastala knjižica. Učenci so ustvarili okusne in preproste recepte iz ostankov hrane, ki bi sicer romali v smeti. Učenci so z mentorji ustvarili kar 278 domiselnih recikliranih receptov. Iz zmagovalnih receptov je nastala že osma izdaja knjižice Reciklirana kuharija, ki jo lahko najdete na voljo na povezavi in preizkusite kakšen recept v počitniških dneh: https://www.lidl.si/sl/katalog/reciklirana-kuharija/view/flyer/page/1

Hrana je pomembna vrednota in ne spada v smeti!

Valentina Bizjak in Jožica Muhič

 

You may also like...

Accessibility