Rastoča knjiga

RASTOČA KNJIGA »Zapojmo, zaigrajmo, zaplešimo in v zbornik  povežimo«

V tem šolskem letu bo projekt Rastoča knjiga poimenovan Zapojmo, zaigrajmo, zaplešimo in v zbornik povežimo. Osredotočili se bomo na črko Z, ki bo letošnja »rdeča nit« za pripravo ZBORNIKA ob 20. letnici Osnovne šole Drska oktobra 2022. Preko različnih dejavnosti, kulturnih, naravoslovnih, športnih, interesnih dejavnosti, bomo strokovni delavci šole skupaj z učenci korak za korakom oblikovali zanimivo gradivo, v katerem bo na zvedav način začutiti zgodovinski utrip šole, prispevke iz zelene okolice in zdrave šole, zmagovalni športni utrip ter spopadanje z zapleteno, a zanimivo digitalizacijo. Skupaj z učenci bomo z  zaupljivim odnosom in hkrati zabavno obarvanim delom zbirali prispevke za zbornik, ki bo izšel oktobra 2022. Tekom šolskega leta se bomo z različnimi prispevki s področja »zapisane« besede, zborovskega petja, gledališke, glasbene in filmske dejavnosti javnosti predstavili na štirih prireditvah:

  • prireditev v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti bo v znamenju slovenske pesmi in zastave,
  • na prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku bo odmevala Zdravljica,
  • na prireditvi za starše učencev razredne stopnje bomo pozdravili pomlad tako, da bomo skupaj z učenci zapeli, zaplesali in zaigrali,
  • na tradicionalni prireditvi Nagradimo uspeh pa bomo gostili pred časom športno zmagovalnega Dejana Z

Na omenjeni prireditvi bomo del programa posvetili tudi zaključku projekta Rastoča knjiga Zapojmo, zaigrajmo, zaplešimo in v zbornik povežimo v šol. letu 2021/22.

 

Vodja: Natalija Novak, koordinatorji: Mojca Mežik (zgod. del zbornika), Zdenka Humek (prispevki I. triletja), David Hrovat (prispevki II. triletja), Lidija Skube (prispevki III. triletja), Mateja Bartolj (rač. obdelava)

Accessibility