UVRSTILI SMO SE NA NACIONALNO ZASEDANJE OTROŠKIH PARLAMENTOV

V marcu 2022 smo izpeljali šolsko, občinsko in regijsko zasedanje Otroških parlamentov.

Otroški parlamenti so program vzgoje otrok za aktivno državljanstvo in demokracijo pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije. Otroke spodbujamo k sodelovanju v družbenem življenju (participacija) in izobražujemo o človekovih in državljanskih pravicah. Kot oblike demokratičnega dialoga se izvajajo v večini osnovnih šol po Sloveniji, nadgradijo se s parlamenti na občinski in regionalni ravni in se zaključijo na nacionalnem otroškem parlamentu. V letošnjem šolskem letu so učenci razpravljali o njihovi poklicni prihodnosti: svojih pričakovanjih, skrbeh; vplivu Covid-19 na izbiro poklica; vplivu globalizacije in EU na izbiro poklica itd.

Na občinskem zasedanju so nas zastopali drugošolka Rebeka, petošolec Jure, šestošolec Matej in devetošolec Jaka. Članica delovnega predsedstva in glavna povezovalka programa je bila sedmošolka Leila.

Občinski delegat Jaka se je uvrstil tudi na regijsko zasedanje, na katerem je zbral največ glasov in bo jugovzhodno regijo zastopal na nacionalnem zasedanju parlamenta, ki bo v ponedeljek, 11. 3. 2022 v glavni sejni dvorani Državnega zbora RS.

Jaki iskreno čestitamo in se veselimo njegovega nastopa na nacionalnem zasedanju.

Ponosna mentorica Simona Lešnjak

You may also like...

Accessibility