Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Drska

V petek, 19. 11. 2021,  smo tudi v OŠ Drska obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Naša šola se je letos pridružila vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila, ki je bil na jedilniku cel teden, pripravljali smo jedi iz zelja in repe.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk s sadjem – super dan!«. 

Ta dan smo obeležili dan zdrave šole, imeli smo naravoslovni dan za vse učence.

Ker je leto 2021 razglašeno kot mednarodno leto sadja in zelenjave, smo pomenu čebel, medu in opraševanja letos dodali še tematiko sadja in zelenjave.

 

V jedilnici sta se predstavila čebelarja iz Dolenje vasi: Nežika in Anton Režek.

TRADICIONALNO KOSILO: tovorno potico in medenjake, so v okviru projekta Kuhnapato pripravljale učenke 7.c.

 

Po zajtrku smo se pogovarjali o pomenu čebel za opraševanje in pomenu lokalne hrane, izvedli smo gibalne vaje, igre za sproščanje, likovno ustvarjali, pripravljali pogrinjke, obložene kruhke in različne napitke, predlagali možnosti reciklirane kuharije za manj zavržene hrane, zaključili pa smo s čajanko. Bilo je super.

 

Zapisala vodja naravoslovnega dne, Jožica Muhič

 

You may also like...

Accessibility