Predstave v angleškem jeziku

V torek in sredo, 6. in 7. 2. 2024, je na naši šoli gostoval gospod Schelie Nielsen z umetniškim imenom Dr. Klutz, ki je za učence od 1. do 9. razreda izvedel različne predstave v angleškem jeziku.

Preberite si nekaj vtisov učencev:

The Australian Show:

Dr. Klutz nam je na preprost, vendar zabaven način predstavil Avstralijo. Zelo nam je bilo všeč, da smo lahko sodelovali pri predstavi, npr. igrali na aboriginsko glasbilo didžeridu (ang. Didgeridoo) in poskusili namaz Vegemite. Veliko smo izvedeli o preteklosti Avstralije, o tamkajšnjih živalih, prvotnih prebivalcih, športu, slavnih osebah itn. Govoril je v angleščini, ki smo jo lahko vsi razumeli. Zahtevnejše besede je tudi razložil. Mogoče bi bilo veliko bolje, če bi bilo občinstvo tišje. Na splošno nam je bila predstava všeč.

Zara, Eva, Maša, Martin in Maks, 8. razred

V sredo, 7. 2. 2024, nam je Dr. Klutz na zabaven način opisal Avstralijo. Predstavil je živali Avstralije, njene prvotne prebivalce in njene geografske značilnosti. Poskusili smo Vegemite, ki je bil slabega okusa. Dr. Klutz nas je presenetil, ko je začel plesati ples Aboriginov. Predstava je bila zelo zabavna, poučna in zanimiva.

Matej, Metin, Jaš, Žak in Jakob, 8. razred

The Mad Professor Show:

V torek, 6. februarja, je našo šolo obiskal gospod iz Avstralije. Ker je govoril v angleščini je predstava potekala malo drugače. Oblečen je bil v belo haljo, na glavi pa je imel velika, smešna očala. Pokazal nam je nekaj poskusov. K sebi na oder je poklical nekaj učencev, ki so bili njegovi asistenti. Naučili smo se tudi nekaj novih angleških besed. Najbolj mi je bil všeč poskus, ko je skozi plastično vrečko polno vodo potisnil dva svinčnika in pri tem se voda ni razlila. Všeč mi je bilo tudi, ko je v kozarec zmešal red bull, kokakolo in mleko. Po petih minutah je na oder poklical njegovega asistenta, ki je nastalo pijačo tudi poskusil. Kasneje smo jo lahko poskusili tudi ostali, vendar je jaz raje nisem. Menda je imela okus po smetani. Na koncu predstave smo ga vsi nagradili z močnim aplavzom, ki si ga je seveda zaslužil. Mislim, da nisem edina, ki bi si to predstavo ogledala še enkrat.

Jana Končar, 5.a

The Magical Language Show

Z učenci 2. razreda smo naredili analizo predstave in ponovili, kaj novega smo se naučili v predstavi. Vsak učenec je svoj vtis narisal na list in zraven zapisal besede. Nato pa smo vse vtise zbrali skupaj in pripravili knjigo vtisov s predstave ter jo ob zaključku podarili Dr. Klutzu, ki je bil knjige zelo vesel, saj je bila to njegova zadnja postaja po turneji v Sloveniji.

Valentina Bizjak

Aktiv anglistov

 

You may also like...

Accessibility