TEHNIŠKI DAN ANIMIRANEGA FILMA

Zavod Dagiba je z učenci 8. razreda  izvedel delavnice animiranega filma.

Zavod Dagiba pomeni gibanje kot ustvarjanje novega, kot spreminjanje sveta. Njihovo  poslanstvo je ustvarjati umetnost ter opolnomočiti druge za ustvarjanje umetnosti. Pri tem meje med različnimi zvrstmi ali umetniškimi izrazi za njih niso ovira. Gibljivost, stopanje izven okvirjev in povezovanje različnih umetniških področij je tisto, v čemer so edinstveni. Rezultat je skupnost, ki jo druži vrednota ustvarjalnosti, odprtost, kreativna gibljivost, pri čemer verjamejo, da je vse mogoče.

Učenci so zapisali:

Najprej smo si ogledali animirani film o Martinu Krpanu. Po končanem ogledu smo se razdelili v 3 skupine in odšli v razrede, kjer so potekale delavnice. Naša skupina je najprej imela delavnico o snemanju zvoka. Gospod Miha nam je predstavil postopek snemanja zvoka za animirani film. Bilo je zelo zanimivo in zabavno, ker smo lahko sami posneli zvok.

V likovni delavnici smo izdelovali črke abecede in njihove pomene. Pri tem sta nam pomagali učiteljica Valerija in gospa Katja. Sledila je še zadnja delavnica v tehnični učilnici o animaciji  črk. Gospod Timon nam je pokazal postopek animiranja t.i.  stop – motiona animacije.

Tehniški dan nam je bil zelo všeč in zanimiv.

Zapisali učenci: Jakob Tratnik, Jakob Šega, Lazar Nedelkov

Rezultate našega skupnega dela si lahko ogledate na povezavi:

https://vimeo.com/937585400?share=copy

Zbrali in uredili učiteljici Ankica Milošević in Valerija Pegam

 

You may also like...

Accessibility